Alan Pardju je preporodio svoj Kristal Palas!

Autor: Boban Filipović
subota 28.02.2015.
15:39
Izvor: Sportske.net

Doskorašnji menadžer Njukasla danas na 'Apton Parku' nadmašio sebe i oborio lični rekord vezavši treći trijumf na gostujućim terenima sa klubom u kom je proveo zlatno doba svoje igračke karijere. Vest Hem Junajted je odučen od fudbala na svom bunjištu u m

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Iako su važili za favorita uoči meča sa Palasom na svom 'Bojeln Graundu', 'Čekićari' su doživeli pravu katastrofu na premijeri 27. kola Premijer lige.

Gosti iz južnog dela prestonice Ujedinjenog Kraljevstva su slavili rezultatom 3:1 i napravili veliki korak u borbi za opstanak u eliti.

Nakon početnog pritiska Vest Hema u kome je glavnu reč vodi Mark Nobl, Palas preuzima inicijativu sredinom prvog dela igre i u nekoliko navrata opasno preti timu Sema Olerdajsa.

Džejson Pančon i Glen Marej su odlično kombinovali u par navrata, dva puta je Adrijan spašavao svoj tim, ali treći put pomoći nije bilo.

Igrao se 41. minut meča, Pančon je centrirao iz kornera sa desne strane, Marej je najviši u skoku, lopta je na putu ka golu zakačila Kresvela i promenila pravac - 0:1, što je bio i rezulatt kojim se otišlo na odmor.

Samo pet-šest minuta igre u nastavku bilo je potrebno gostima da dupliraju prednost. Dan je umakao pažnji Rida, taman toliko da ostavri prednost u skoku nakon kornera koji je izveo Pančon - 0:2.

Po isteku sata igre, Kristal Palas treći put trese mrežu Adrijana, opet posle prekida, u glavnim ulogama igrači kao i kod prvog gola na utakmici, Marej postiže svoj drugi gol, Pančon beleži treću asistenciju.

Poslednjih 20-ak minuta, Palas je imao čoveka manje na terenu, dvostruki strelac Marej je zaradio dva žuta kartona, a u tom periodu 'Ćekićari' su preko Enera Valensije uspeli samo da ublaže poraz.

Treba spomenuti da je golman gostiju Julijan Speroni sa par odličnih intervencija u samom finišu sprečio neizvesnu završnicu, ostalo je 1:3.

Golove sa 'Bolejn Graunda' pogledajte OVDE.

Vest Hem je u krizi, ovo je već peta uzastopna prvenstvena utakmica u kako ne znaju za pobedu, ostaće na osmoj poziciji nakon 27. kola. Zanimljivo, ovo je 'Čekićarima' 300. poraz u Premijer ligi, niko nije više put anapušta teren pognute glave od njih od svih klubova koji se takmiče u eliti!

Pardjuov Kristal Palas polako, ali sigurno grabi ka sredini tabele.

Britain Soccer Premier League









Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke