Ako može 'on', može i Mesi - Barsa razbila Espanjol!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 07.12.2014.
18:49
Izvor: Sportske.net

Mesi je odigrao fenomenalnu utakmicu danas, bio je ovo njegov 29. het-trik u špankom fudbalu. Espanjol stradao 5:1! Treći het-trik Mesija u poslednje četiri utakmice.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Ekipa Barselone danas je savladala u gradskom derbiju ekipu Espanjola sasvim zasluženo nakon sjajnog drugog dela igre.

Držala se ekipa Espanjola dobrih 45 minuta da ne primi gol, ali ih je presekao taj Lea Mesija, pa su na kraju otišli na petnaestominutni odmor bez prednosti koja bi im dosta donela u nastavku.

Naravno, Barselona je krenula u susret sa više lopte u svom posedu, a Espanjol je pokušavao da preti iz kontra napada kojih je bilo, posebno u prvom delu igre.

Nakon jedne polukontre Serhio Garsija je povukao sam loptu, vukao je do kaznenog prostora, Pike se povlačio ka golu, a ovaj je opalio po lopti i plasirao je iza leđa golmana Brava, bilo je 0:1 u korist Espanjola.

Nije Barselona mogla u tim trenucima da pripreti iz igre, pokušavali su da obilaze oko odbrane, ali nisu lako dolazili do gola golmana Kasilje. Mesi je prvi pripretio nakon primljenog gola, pokušao je iz slobodnog udarca, ali nije bio dovoljno precizan, lopta je udarila u prečku i odbila se u polje.

Espanjol je, kao što smo rekli, pretio iz kontri, a mogli su da dupliraju prednost da Bravo nije istrčao i odlično reagovao ispred Viktora Sančeza.

Da se na odmor ne ode uz nepovoljan rezultat za Barselonu pobrinuo se Leo Mesi. Primio je loptu od Ćavija, izborio se za šut, sjajno je to uradio i poravnao rezultat, 1:1.

Početak drugog dela igre Barselona je u potpunosti obeležila svojim napadima, a iz jednog takvog nakon asistencije Suareza Leo Mesi je pokupio loptu i šutirao ponovo u nebranjeni deo mreže za vođstvo Barselone.

Bio je ovo 401. gol Lea Mesija za Barselonu, nikada niti jedan igrač u istoriji španskog fudbala nije ovo uspeo da uradi za jedan tim.

Odmah smo videli i treći gol Barselone. Nakon kornera koji je izveo Ivan Rakitić, najbolje je u srcu šesnaesterca skočio Pike koji loptu šalje iza leđa golmana gostiju za 3:1.

Spain Soccer La Liga
foto: Beta

Zanimljivo, ovo je bio prvi gol nakon kornera za ekipu Barselone nakon 9 meseci. Prethodni gol postigao je Karles Pujol.

Nije stala Barselona do kraja ovog meča, Espanjol se našao u nemilosti svog velikog rivala. Luis Enrike je menjao do kraja meča, priliku je dobio i Inijesta kao i Pedro, a ovaj drugi je na sjajnu loptu Đordija Albe reagovao sjajno, prihvatio je loptu i nakon toga ju je sproveo u mrežu za 4:1.

Samo nekoliko minuta kasnije, još jedan gol u mreži Kasilje.

Leo Mesi je ponovo strelac, postigao je svoj treći gol na ovom meču. Odlično su kombinovali on i Dani Alveš, da bi Mesi nakon toga rutinski sa nekoliko metara savladao golmana Espanjola.

Ovako je Mesi postao najbolji strelac na derbijima protiv Espanjola sa čak 12 pogodaka.

Golovi OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E
Sunday, 07.12.2014
19:50

Neko mora sramno da pada i simulira,da bi postigao het-trik,a neko to radi sa stilom,gospodski,elegantno,genijalno,daje 3 gola iz igre,Leo Messi.