Ajaks se prbližio Fejenordu

Autor: Boban Filipović
nedelja 05.03.2017.
16:43
Izvor: Sportske.net

"Kopljanici" su smanjili zaostatak u odnosu na lidera i najvećeg rivala, ali sigurno nisu zadovoljni što ga nisu smanjili još više.

EPA/ANP/OLAF KRAAK
EPA/ANP/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Fejenordova serija od deset prvenstvenih pobeda je prekinuta danas u Roterdamu.

Lider holandskog šampionata je kao gost poražen od gradskog rivala Sparte sa 1:0, a jedini gol na utakmici pao je već u prvom minutu, a postigao ga je Matijas Pogba.

Ipak, valja dodati Fejenord je debelo oštećen u 78. minutu. Bila je to gotovo identična stituacija kao kod pobedonosnog gola u derbiju protiv PSV-a na 'De Kujpu' u prošlom kolu, cela lopta je prešla gol liniju pre no što ju je jedan od defanzivaca Sparte izbacio daleko u polje, ali sudije nisu pokazale na centar, već da se igra nastavi.

 
Kiks Fejenorda otvorio je mogućnost Ajaksu da pobedom u Groningenu priđe najvećem rivalu na samo dva boda, ali je ta priika propuštena. 'Kopljanici' su osvojili samo bod, jedva su iščupali remi.

Linsen je doveo Groningen u vođstvo u 56. minutu kaznivši nonšalantnost golmana Ajaksa Onane, ali 'zeleno-beli' nisu uspeli da ga sačuvaju do kraja. Kapiten gostiju Davi Klasen je izjednačio na 1:1 osam minuta pre kraja utakmice, a rezultat se nije menjao iako su domaći poslednjih nekoliko minuta imali igraća manje zbog crvenog karton Memiševića.

Na devet kola pre kraja sezone u Erediviziji Fejenord ima četiti boda više od Ajaksa, a osam više od aktuelnog šampiona Holandije PSV Ajndhovena, koji je juče na svojoj Filips Areni "pokerom" častio davljenika Rodu. Ektor Moreno i Sim De Jong su dali po dva gola za 'Filipsovce'.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 05.03.2017
20:14

Sreca u nesreci.

avatar
delije niksic
Sunday, 05.03.2017
18:50

Ovi Holandjani se danas zezaju sa nama.Ni Alkmar,ni Fejnord ni Utreht a sad ni Ajax nijesu pobijedili u ovom kolu.Nevjerovatno!

avatar
Scholes
Sunday, 05.03.2017
23:42

Kolektivno namestanje!