Ajaks nastavja da diše za vrat Fejenordu

Autor: Boban Filipović
nedelja 16.04.2017.
18:35
Izvor: Sportske.net

"Kopljanici" novom "petardom" odgovorili na pobedu lidera.

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Ništa se nije promenlo na vrhu tabele u Erediviziji u odnosu na prošlu nedelju, na tri kola pre kraja sezone vodeći Fejenord ima bod više od najljućeg rivala.

Puleni Đovanija Van Bronkhorsta su se vratili na pobenički kolosek trijumfom protiv Utrehta rezultatom 2:0, dok je Ajaks nešto kasnije unakazio Herenven sa 5:1.

Fejenordu su pobedu na 'De Kujpu' pred blizu 50 hiljada gledalaca doneli Tornstra i Elija. Utreht je odolevao sve do početka drugog poluvremena, golovi su pali u 48. i 80. minutu meča.

Herenven je poveo na 'Amsterdam Areni' preko raspucanog Iranca Reze Gučanehada u osmom minutu meča, ali su 'Kopljanici' do odlaska na odmor postigli tri gola i u potpunosti preokrenuli situaciju na terenu u svoju korist. Strelci su bili Virgever, koji je trbuhom poslao loptu u mežu nakon jednog kornera, zatim De Ligt na asistenciju Dolberga i kapiten Davi Klasen.

U nastavku još dva gola Ajaksa, Dolberg je bio precizan sa kreča sredinom drugog poluvremena, a "petardu" je bacio David Neres u samom finišu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorčilo
Sunday, 16.04.2017
18:47

Po mnogim stručnjacima ova generacija Ajaksa je najbolja u 21. veku i mnogi je upoređuju sa onom generacijom Ajaksa iz sredine devedesetih kada su harali Evropom Sedorf, Overmars, Van Der Sar, braća De Bur, Klajvert i ostali.