Advokat bi da predvodi neku reprezentaciju na EP

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.10.2015.
20:27
Izvor: Beta

Holandski trener Dik Advokat, koji je tokom vikenda napustio Sanderlend, izjavio je danas da više nikada neće raditi u nekom klubu, već da želi da predvodi neku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. Mi ne želimo da komentarišemo ovu želju Dika Advokata.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Posle prvih osam kola u Premijer ligi Sanderlend je bez pobede, osvojio je tri boda, pa je Advokat posle remija sa Vest Hemom (2:2) napustio klub. Holanđanin je naveo da je učinak ekipe loš zbog nedostatka novca u klubu.

"Ako radite u klubu kakav je Sanderlend, klub koji ima manje novca za trošenje od drugih, ovo što se dogodilo je neizbežno... I ja nemam apetit za to. Nikada nisam imao običaj da napustim posao, ali posle osam utakmica i samo tri boda, mislim da nisam pravi čovek za taj tim. Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji i zaista ne vidim drugo rešenje. Nisam tražio nikakav novac, niti sam ga dobio", rekao je Advokat za holandsku televiziju NOS.

"Takođe, 100 odsto sam siguran da više nikada neću trenirati neki klub. Ali, bilo bi lepo ako bih mogao da predvodim neku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu", dodao je on.

Advokat je u martu preuzeo Sanderlend kada je otpušten Gus Pojet i trebalo je da napusti klub na kraju sezone, ali je ostao kada je ekipa uspela da izbori opstanak u Premijer ligi.

"Uopšte ne žalim što sam produžio ugovor. Oduvek sam želeo da radim u Premijer ligi. Radio sam u Škotskoj, ali engleska liga je superiornija", dodao je bivši trener Rendžersa.

On je tokom karijere predvodio reprezentacije Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije, Rusije i Srbije. Takođe, bio je i trener AZ Alkmara, PSV Ajndhovena, Borusije iz Menhengladbaha i Zenita iz Sankt Peterburga.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Tuesday, 06.10.2015
10:35

Mislim da je ovo najveća prevara od trenera ikad

avatar
Lincolnusa Gamasd
Tuesday, 06.10.2015
03:08

Ako ne igraju igraci dobro i ne zalazu se kao svi za jednog jedan za sve..tu nepomaze ni vrhunski treneri...

avatar
Tigar
Monday, 05.10.2015
23:27

Posao selektora Srbije nema nikakve veze sa njegovim trenerskim sposobnostima. On je tu bio samo da odradi necije poslove i plasman na ep nije bio u interesu, zar stvarno mislite da je Advokat pratio igru srpskih fudbalera u klubovima i pravio spisak za reprezentaciju? Njegova trenerska karijera uopste nije bila losa, osvojio je nekoliko bitnih trofeja, sto ne znaci da bi sad bio dobar sa nekom reprezentacijom.

avatar
Sasa1988
Monday, 05.10.2015
21:23

on je ba trenerska rupa. gdje ce on vodit neku ozbiljnu reprezentaciju na evropskom il svjetskom prvenstvu.

avatar
Zoran GGMU CG
Monday, 05.10.2015
21:18

on se cak zali da nije imao dovoljno novca za pojacanja sta je ocekivao da pljune 50m i dobije sut kartu u oktobru a doveo 7,8 igraca koje je sam trazio i skoro sve platio nimalo jeftino idi u penziju ne znas ni sam sta radis

avatar
Nikola Nikolic
Tuesday, 06.10.2015
03:57

pritom svi igraci koji su dovedeni u sanderlend ovog leta su dobri + igraci koji su vec tu moze da se napravi odlican tim ako nista drugo za ostanak u ligi. a uz malo srece i pameti mogla je i evropa da se vidi kroz liga kup, ovako ce celu sezonu da se bore za opstanak kao i njukasl

avatar
Zoran GGMU CG
Tuesday, 06.10.2015
20:53
avatar
Denis Split
Monday, 05.10.2015
20:39

Ovaj ne može Kameni Ingrad vodit, amaterčina.

avatar
Gorčilo
Monday, 05.10.2015
20:30

Kakva prevara od trenera!