Adam Džonson rešio 'severni derbi' u 90. minutu!

Autor: Boban Filipović
nedelja 21.12.2014.
16:28
Izvor: Sportske.net

Odličan derbi na severoistoku Engleske, pobednik je odlučen u poslednjim trenucima meča, 'Crne mačke' postaju noćna mora za 'Svrake'...

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

'Tajn-Ver' derbi uvek privlači dosta pažnje, ovo rivalstvo datira od 1883. godine, danas su klubovi sa severoistoka 150. put u istoriji odmerili snage, a u centru pažnje bio je Džek Kolbek, momak koji je ponikao u Sanderlendu, a letos prešao u redove najljućeg rivala.

Početak meča 17. kola Premijer lige na 'Sent Džejms Parku' protekao je u blagoj inicijativi domaćina, ali ona Njukasl Junajtedu nije donela mnogo toga.

Sredinom prvog dela igre, Sanderlend je opasno zapreto preko Konora Vikama, nešto kasnije Stiven Flečer je pogodio prečku, gosti konkretniji.

Jedino vredno pomena od svega što su 'Svrake' uradile za prvih 45 minuta je slaba završnica Ajozea Pereza nakon solo-prodora.

U nastavku dosta življe, prvu veliku priliku ponovo imaju 'Crne mačke', Flečer je ostavio povratnu za Đordija Gomeza, ali on tuče preko gola.

Nešto kasnije Ajoze Perez je dva puta zapretio gostima u kratkom intervalu: prvi put je stavio na muke Pantalimona rezantnim šutem sa distance, drugi put je rumunski golman lako ukrotio njegov traljav udarac, španski napadač je izgubio snagu nakon uspešnog driblinga.

Na 15-ak minuta pre kraja regularnog dela Adam Džonson na desnom krilu dobija divan pas u prazno, fintom lomi Koloćinija, ali završni udarac je bio katastrofalan.

Menadžer domaćih Alan Pardju je bacio sve karte na napad, uveo je u finišu Papisa Sisea i Remija Kabelju, Gus Pojet je izvadio na vreme požutelog Lija Katermola (koji je udavio 'preletača' Kolbeka) da slučajno ne zaradi isključenje, i opredelio se da vreba iz kontre što se ispostavilo kao mudra odluka.

Musa Sisoko je minut pred kraj posleo projektil ka golu 'Crnih mačaka', otišla je lopta tik iznad prečke, a već u sledećem napadu šok za domaće navijače.

Sevnula je kontra Sanderlenda, njegovi igrači su odlično kombinovali, lopta stiže do Adama Džonsona koji trese mrežu Alnvika u 90. minutu.

Adamu kao da je bilo suđeno da se danas proslavi i ispiše istoriju 'Tajn-Ver' derbija, nagovestio je to i svojim samouverenim preformansom neposredno pre početka utakmice.

Ostalo je malo vremena da se bilo šta promeni, ostalo je 0:1. 'Sent Džejms Park' je jedini stadion u Engleskoj na kom je poražen lider Čelsi u tekućoj sezoni, ali 'Crne mačke' opet kolo vode u komšiliku.

Ovo je četvrta uzastopna pobeda Sanderlenda u lokalnim derbijima, to je prvi put u istoriji dugoj 131 godinu da jedna od ekipa trijumfuje četiri puta za redom protiv Njukasla!

Jedini gol sa 150. međusobnog okršaja lokalnih rivala sa engleskog severoistoka pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke