1, 2, 3 - Ibrakadabra!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.03.2015.
22:24
Izvor: Sportske.net

Šampion Francuske prenoćiće na liderskoj poziciji na tabeli Lige 1 pošto je u prvoj utakmici 30. kola het-trikom Zlatana Ibrahimovića uspeo da savlada ekipu Lorijena.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

U danu kada su saznali da će se u četvrtfinalu Lige šampiona sastati sa Barselonom fudbaleri Pari Sen Žermena dobrano su se namučili da bi ostvarili trijumf nad slabašnim Lorijenom.

Nakon poraza na gostovanju Bordou "Sveci" su na "Parku Prinčeva" ugostili Lorijen i slavili rezultatom 3:1 (1:0) zahvaljujući het-triku koji je postigao Zlatan Ibrahimović.

Domaćin je priliku da dođe do ranog vođstva dobio posle nesmotrene intervencije golmana Lorijena Lekomtea a Ibrahimović je već u 4. minutu postigao prvi od tri pogotka.

Nakon pogotka švedskog internacionalca fudbaleri Lorijena se nisu pokolebali pa su sve do izjednačujućeg gola bili ravnopravan rival favorizovanom Pari Sen Žermenu.

U nekoliko navrata "Sveci" su krajnjim naporom uspevali da sačuvaju mrežu ali u 67. minutu nije bilo spasa. Džordan Aju poravnao je na 1:1 i najavio neizvesnu završnicu.

Sve do same završnice Pari Sen Žermen je pokušavao da slomi otpor gostiju a prelomni momenat se dogodio u 82. minutu kada je Ibra dobio još jednu priliku da sa bele tačke dovede domaće u prednost.

Šveđanin je bio precizan i drugi put a kao šlag na tortu došao je treći pogodak u prvom minutu nadoknade vremena kada je kompletirao het-trik i postavio konačan rezultat večerašnjeg susreta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke