Zvezdo, vreme je da padne i Tel Aviv! (20.05)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.01.2017.
13:58
Izvor: Sportske.net

Gostovanjem izraelskom Makabiju košarkaški Crvene zvezde mt:s nastavljaju takmičenje u Evroligi i borbu za plasman u plej-of.

Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić
Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić

Povezane vesti

Gostovanjem u areni "Minora Mivtačim" košarkaši Crvene zvezde mt:s započinju novi mini ciklus tokom kojeg će za samo osam dana prevaliti više hiljada kilometara i odigrati četiri utakmice.

Šampion Srbije i regionalne ABA lige odmeriće snage sa Makabijem iz Tel Aviva, što će biti drugi međusobni susret dva tima u tekućoj sezoni u razmaku od samo mesec dana.

Ubedljivom pobedom (83:58) koju je ostvarila 15. decembra u "Pioniru", Crvena zvezda mt:s je započela fantastičnu seriju u Evroligi, ali je ujedno postala veliki dužnik "Ponosa Izraela".

Makabi je nakon debakla u Beogradu promenio trenera, a došlo je i do određenih pomeranja u igračkom kadru jer se Kvinsi Miler vratio u takmičarski ritam posle duge pauze zbog povrede kolena.

Dejan Radonjić je u sredu naglasio da ne treba praviti poređenja u odnosu na prvu utakmicu, želeći time da skrene pažnju na činjencu da Makabi sada igra mnogo bolje i da njegove izabranike čeka jako težak posao.


Nije zaboravio trener crveno-belih da istakne da ligaški deo Evrolige lagano ulazi u fazu koja će odlučivati o pitanju plasmana u plej-of zbog čega rezultatski imperativ u Tel Avivu svakako postoji.

Crvena zvezda mt:s iza sebe ima pet pobeda na poslednjih šest utakmica u Evroligi, a kada se uzme u obzir da je u poslednjih mesec dana uzeta mera Makabiju, Real Madridu, moskovskom CSKA, Žalgirisu i Fenerbahčeu, nema razloga da se strahuje od gostovanja u Tel Avivu.

Ukoliko izabranici Dejana Radonjića večeras ponove partije koje su prikazivali na pomenutim utakmicama sigurni smo da se večeras neće naći u inferiornom položaju u odnosu na kvalitetnog protivnika i da će biti u poziciji da donesu pobedu iz Izraela.

Treba istaći da crveno-beli nikada do sada u Evroligi nisu uspeli da savladaju Makabi u Tel Avivu, premda su u prethodne tri sezone u prestonici Izraela odigrana samo dva meča koje je domaćin lako dobio.

Crveno-beli nakon 17 odigranih utakmica imaju skor 9-8 i zauzimaju sedmo mesto na tabeli, dok Makabi sa tri pobede manje bitiše na četrnaestoj poziciji uoči večerašnjeg meča.

Utakmica Makabi FOX - Crvena zvezda mt:s počinje u 20 časova i 5 minuta uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Sport klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 19.01.2017
19:56

Ova utakmica nam je možda jedna od najvažnijih do sada zato treba ginuti za svaku loptu jer pobeda večeras bi nam otvorila širom vrata od F8. Napred Zvezdo, hrabro i junački do poslednje sekunde.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 19.01.2017
17:00

Stisnes ih 10-15 minuta, da se ovi ne rastrce, raspucaju, napale, podignu publiku (kojoj je vec preko glave, da gledaju ovu kosarku njihovih igraca),... i Zvezda bi trebalo lagano da dobije.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Thursday, 19.01.2017
15:43
avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 19.01.2017
15:13

Недај се Институцијо.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 19.01.2017
15:13

Hrabro pa sta bude

avatar
FaStee
Thursday, 19.01.2017
15:01

Vise od svega bih voleo da dobijemo.Ali ne znam koliko je to realno.Igramo mnogo utakmica,zgusnut raspored,igraci su umorni i na sve to jos i put.Voleo bih da me demantuju veceras.NAPRED ZVEZDO!!!