Zvezdo, već znaš recept za Baskijce! (20.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.11.2014.
13:02
Izvor: Sportske.net

Drugu sezonu za redom košarkaši Crvene zvezde Telekom ukrstiće koplja sa Laboral Kućom u okviru grupne faze Evrolige. Trijumf ostvaren pre tačno godinu dana zalog je da se i ovoga puta može do pobede koja može da bude od presudnog značaja za plasman u TOP

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Srbije večeras igra poslednju utakmicu prve runde grupne faze takmičenja u evroliginoj "D" grupi u kojoj se, voljom žreba, uz crveno-bele ponovo našla i Laboral Kuća.

Dva tima imala su priliku da ukrste koplja u prošlosezonskom izdanju grupne faze elitnog takmičenja a izabranici Dejana Radonjića oba puta su slavili nad timom iz Vitorije.

Upravo je pre nešto više od godinu dana, tačnije 7. novembra 2013. godine, Zvezda gostovala Laboral Kući u okviru 4. kola grupne faze takmičenja. Crveno-bele vežu sjajne uspomene za pomenutu utakmicu jer je uz sjajnu partiju Amerikanaca Šilba, Nelsona i Dženkinsa Zvezda upisala prvu pobedu u Evroligi.

Demarkus Nelson (22 pts, 7 sk i 2 as), Blejk Šilb (18 pts, 2 sk i 1 as) i Čarls Dženkins (10 pts, 1 sk i 2 as) bili su junaci istorijske pobede koja nažalost nije obezbedila crveno-belima odlazak u dalji tok takmičenja iako je Laboral Kuća kasnije još jednom "pala" u "KombankAreni".



U odnosu na prethodnu sezonu i pomenutu utakmicu u Vitoriji promenilo se mnogo toga u oba tima. Pre svega, treba istaći da će obe ekipe nastupiti u znatno izmenjenim sastavima pošto je tokom leta došlo do promena kako u Crvenoj zvezdi Telekom, tako i u Laboral Kući.

Pored promena u igračkom kadru na klupi Laboral Kuće Serđa Skariola zemenio je Marko Krespi, nekadašnji strateg Montepaski Sijene.

Kada govorimo o novim igračima valja istaći da će dvojica članova Laboral Kuće večeras imati poseban motiv protiv Crvene zvezde Telekom. Radi se i košarkašima koji navijaju za Partizan a u pitanju su Davis Bertans i Saša Vujačić.

Koliko je važan večerašnji susret u "Buesa Areni" govori podatak da su obe ekipe do sada ostvarile po dva trijumfa i dva poraza te će pobednik napraviti bitan iskorak u trci za plasman u TOP 16 fazu.

Dodajmo da je Laboral Kuća obe pobede u dosadašnjem takmičenju ostvarila na domaćem partketu te da će meč suditi dvojica Grka i Poljak.

Utakmica Laboral Kuća - Crvena zvezda Telekom počinje u 20 časova i 30 minuta a prenos je obezbeđen na prvom kanalu televizije Sport Klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mclaud kg
Thursday, 13.11.2014
18:23

dobija ovo zvezda,a vi grobari idite na vase vesti,komentaristite pobdu u kikiriki takmicenju..prvenac treba da se proslavi..ne zatrpavajte nase vesti vasim zajedljivim komentarima

avatar
MVP
Thursday, 13.11.2014
16:17

Dobija ovo Zvezda 5-10 razlike!

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Thursday, 13.11.2014
16:12

Zao mi je sto veceras gubite.Vise bi voleo da pobedite iz mnogo razloga ali izgubicete i tesko cete u top 16.Vi niste svesni da ce vas sad svi pobediti sem Neptunsa.Sve ste odigrali u bg a sad sve gostujete.Ali panteri imate moju podrsku veceras pobedite vise vas volim videti u top 16 a nadam se da grobari moji svataju sto ovo zelim :)

avatar
Delije Crna Gora
Thursday, 13.11.2014
16:03

NAPRED ZVEZDA!!!
AJMOOOO NOĆAS, DA PUNIMO ŠPANCE!!!
ZVEZDA MI JE SVE,
ZVEZDA ŽIVOT JE!!!

avatar
Delije Crna Gora
Thursday, 13.11.2014
16:01

Ovaj meč je biti ili ne biti...
Moramo i možemo da pobijedimo, da ne kažem razbijemo Laboral...
Njima je Bertans jedan od ključnih igrača (pored Vujačića, Ertela...), a mislim da ga je Zvezda prošle sezone, kada je igrao za Partizan zadržavala dobrom odbranom...
NAPRED ZVEZDO, ZGAZI IH SVE!!!

avatar
Кати магикоо
Thursday, 13.11.2014
18:44

I da izgubimo nije toliko strašno ja msm..Onda bi trebalo ovde da ih dobijemo po mogućnosti sa boljom razlikom u medjusobnim duelima,da dobijemo Neptunas i da ne izgubimo više od 12 razlike protiv Valensije i ja msm da bi i tako prosli dalje..

avatar
Delije Crna Gora
Thursday, 13.11.2014
21:15

Ovako je mnogo sigurnije, a i Valensija je zeznuta...
Nedović je stigao...

avatar
Toni Kroos
Thursday, 13.11.2014
14:18

Zvezdina najveca prednost,uz Bobija,je i to sto Kuca mora da pobedi a zna se kako neko igra kada je u takvom psihickom stanju..