Zvezdo, TOP 16 je sada dostižan cilj!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.07.2014.
13:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom dobio je u četvrtak rivale u grupnoj fazi Evrolige a kada se pogleda u kojem se društvu nalaze crveno-beli reklo bi se da je ovoga puta sreća bila uz vicešampiona Srbije.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Žrebom u Barseloni 24 evropska kluba raspoređena su u četiri grupe u kojima će se s jeseni boriti za mesto koje vodi u TOP 16 fazu Evrolige.

Srbija je, nažalost, ove godina u žrebu imala samo jednog predstavnika a Crvena zvezda Telekom i naredne sezone igraće u grupi "D". Za razliku od prethodne sezone, čini se da je "slovo D" danas bilo talično za crveno-bele koje je korak delio od "grupe smrti".

U društvu Olimpijakosa, Valensije, Laboral Kuće, Galatasaraja i Neptunasa, KK Crvena zvezda Telekom ima sasvim dobre šanse da se bori za jedno od prva četiri mesta u grupi koja vode u TOP 16 fazi!

Kada ste prethodnih dana pitali navijače Crvene zvezde Telekom kojeg bi rivala voleli da dobiju iz prvog šešira jednoglasno su odgovarali - Olimpijakos!

Trostruki evropski šampion sigurno nije boza ali ni nepobediv a bratski odnosi navijača Zvezde i Olimpijakosa garantuju da ćemo u Beogradu i Atini gledati dva košarkaška spektakla!

Valensija je u Evroligaško društvo stigla kao osvajač Evrokupa a Zvezda se i prošle godine takmičila u grupi sa timom koji je sezonu pre osvojio Evrokup. Lokomotiva Kubanj pokazala se kao neugodan rival ali se čini da će crveno-beli moći da se nose sa klubom bivšeg kapitena Partizana NIS Vladimira Lučića.

Još jedna sličnost sa prošlosezonskim žrebom za Zvezdu predstavlja i činjenica da će ponovo igrati u grupi sa Laboral Kućom. Klub iz Vitorije bio je takmac sa kojim je Zvezda uspela da izađe na kraj odnosno da ga demolira u "Areni" rezultatom 81:65 pa nema razloga da tako ne bude i u narednoj sezoni.

Što se tiče Galatasaraja, vicešampion Turske može da bude neugodniji rival od Valensije i Laboral Kuće o čemu svedoči i činjenica da je tim Ergina Atamana igrala u TOP 16 fazi EL prethodne sezone. Za turski sastav nastupa i naš Zoran Erceg.

Sreća je Zvezdu pogledala i po pitanju rivala iz šestog šešira. Neptunas je u navedenom društvu totalni autsajder a Litvanski klub je prethodne sezone dva puta gubio od Radničkog iz Kragujevca u Evrokupu.

Sve u svemu, ako se uzme u obzir činjenica da je Zvezdu od odlaska u grupu "C" sa Barsom, PAO-m, Fenerom, Armanijem i Turovom delila sekunda jasno je da u klubu iz Beograda mogu da budu zadovoljni ishodom današnjeg žreba.

Mnogo toga će zavisiti i od rasporeda takmičenja koji će naknadno biti utvrđen ali i od toga kako će Zvezda i njeni rivali odraditi prelazni rok i pojačati ekipu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke