Zvezdo, ti si u TOP 16!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.12.2014.
22:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras su pobedom u Valensiji ostvarili istorijski uspeh pošto su petom pobedom na osam odigranih utakmica overili plasman u TOP 16 fazu Evrolige.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Jedini srpski predstavnik u Evroligi večeras je obezbedio plasman u TOP 16 fazu Evrolige pobedom nad Valensijom u okviru 8. kola grupe "D".

Crvena zvezda Telekom savladala je španski sastav rezultatom 68:77 (16:20, 21:22, 15:20, 16:15) i tako osigurala mesto među 32 najbolje ekipe u elitnom takmičenju!

Vicešampion Srbije odlično je otvorio utakmicu u Valensiji a posebnu inspiraciju imao je Nikola Kalinić koji vukao crveno-bele kako u napadu, tako i u odbrani.

Smušenost u redovima domaćeg tima izabranici Dejana Radonjića iskoristili su na najbolji mogući način pa su na prvu pauzu između četvrtina košarkaši Crvene zvezde Telekom otišli sa prednošću od četiri poena (16:20).

Tokom druge deonice Valensija je uspela da uspostavi balans ali ne i da nađe rešenje za fantastične Markusa Vilijamsa i Bobana Marjanovića koji su, što pojedinačno, što u tandemu rešetali koš domaćina.

Kako su dobili i drugu deonicu (21:22) crveno-beli su na odmor otišli sa pet poena prednosti a razlika je tokom treće četvrtine postajala sve veća.

Na ulasku u poslednji deo meča Zvezda je stigla do maksimalnih +12 (52:64) ali je onda usledila serija Valensije kojom se domaći tim vratio u igru.

Vezanim trojkama Vladimira Lučića i Po Ribasa, a onda i zakucavanjem Krešimira Lončara, Valensija pravi seriju 8:0 i stiže na -4 (60:64) sedam i po minuta pre kraja.

Usledio je period igre kada izabranici Dejana Radonjića nisu imali rešenje u napadu, Vlijams je iznuđeno pokušavao individualnim akcijama ali se takav odnos prema igri, na sreću, nije obio crveno-belima o glavu.

Domaćin je propustio svoje šanse da u potpunosti vrati u meč a kada je Dženkins na minut pre kraja pogodio za +9 (66:75) postalo je jasno da će Zvezda u Valensiji zabeležiti petu pobedu i overiti plasman u TOP 16 fazu Evrolige.

Još jednom su Boban Marjanović i Markus Vilijams vodili Zvezdu do pobede. Centar crveno-belih ostvario je još jedan dabl-dabl učinak sa 18 poena i 11 skokova, dok je Amerikanac postigao 17 poena (1/2 za dva, 5/9 za tri).


Ne treba zaboraviti ni učinak Nikole Kalinića koji je tokom prvih 20 minuta postigao 9 poena a onda je u drugom poluvremenu stigao do dvocifrenog učinka od 11 poena i 5 skokova.

Sjajnu partiju u poraženom sastavu pružio je naš Vladimir Lučić. Bivši kapiten Partizana postigao je 14 poena a Nemanja Nedović nije bio zapažen pošto ga je trener Velimir Perasović "ohladio" u ranoj fazi utakmice.

Nakon osam odigranih kola u grupi "D" vodi Olimpijakos sa skorom 7-1, Zvezda ima 5 pobeda i 3 poraza na drugom mestu a upravo će atinski i beogradski crveno-beli u narednom kolu ukrstiti koplja u "Dvorani mira i prijateljstva".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak