Zvezdo, sve je na tebi!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 03.03.2016.
23:21
Izvor: Sportske.net

Tri pobede iz preostalih šest utakmica u Top 16 fazi trebalo bi da budu dovoljne šampionu Srbije za plasman u plej-of...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Novi poraz Efesa, četvrti u nizu, odlična je vest za tim Dejana Radonjića.

Ekipa Dude Ivkovića je ostala na tri pobede, dve manje od Zvezde, koja ima i utakmicu manje. Svoj meč 9. kola crveno-beli igraju sutra protiv Fenerbahčea u Istanbulu.

Bilo bi veliko iznenađenje da Crvena zvezda Telekom slavi u 'Ulker Areni', Fener je glat dobio prethodna tri okršaja u Evroligi ove sezone, kao i predsezonsku utakmicu u Zadru na 'Doguš kupu'.

Pogled na tabelu jasno otkriva da bi srpskom šampionu tri trijumfa trebalo da budu dovoljna za plaman u plej-of, tj. među osam najboljih ekipa starog kontinenta.

Međutim, poželjno je da jedan od ta tri trijumfa bude nad Darušafakom u Beogradu, i to sa više od tri poena razlike, jer su Turci u Istanbulu dobili sa 'plus tri'. Pobeda sa tri poena razlike je bitna samo u slučaju da evroligino 'mezimče' bude i dalje u igri uoči tog meča koji se igra u pretposlednjem kolu. U protivnom, dosta je i 'pola koša'.

Pre toga, Zvezda dočekuje Panatinaikos u okviru sledećeg, dakle 10. kola. Eventualna pobeda nad grčkom vicešampionom bi širom otvorila vrata plej-ofa, jer bi bila 'dupla', pošto je, podsetimo, uzet sklap 'Zelenima' u 'OAKA Areni'. PAO trenutno ima pobedu više.

Gostovanja koja sleduju nakon ovog sutrašnjeg u Istanbulu, su (redom) Malaga, Krasnodar i Zagreb. Zvezda zna kako se pobeđuju Unikaha, Lokomotiva Kuban i Cedevita, sva tri tima su padala u paklu 'Pionira'. Dobra stvar kod ova tri gostovanja je trenutna situacija na tabeli.

Deluje da bi Lokosi do duela sa Zvezdom možda i mogli da prebrinu brige oko plasmana u 'Top 8', mada će sigurno juriti što bolji plasman, a pored toga šanse Unikahe i Cedevite da se tamo nađu su samo u domenu teorije. To bi moglo da znači da će Andalužani i 'Vitamini' (sa kojima će beogradski crveno-beli deliti megdane u polufinalu ABA lige') te mečeve po svoj prilici igrati bez operećenja i da za njih neće imati naročit rezultatski značaj, već će više biti pitanje prestiža.

S druge strane valjda podsetiti da Efes svih pet preostalih utakmica igra u Istanbulu, a takođe bi trebalo naglasiti da poraženi iz duela Darušafaka - Efes u narednom kolu najverovatnije otpada iz trke.

Evo i svih utakmica Zvezde do kraja Top 16 faze:

Fenerbahče (G)
Panatinaikos (K)
Unikaha (G)
Lokomotiva Kuban (G)
Darušafaka (K)
Cedevita (G)


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zerar Depardje
Friday, 04.03.2016
11:23

Radonjic mnogo podseca na Pitera Selersa...

avatar
mile stojkovic
Friday, 04.03.2016
06:40

Pobedjujemo Cedevitu,Darusafaku,i Unikahu..u to sam ubedjen..aa za Pao ce trebati i srece malo

avatar
3x3
Friday, 04.03.2016
02:37

Samo da Radonjic ovo ne upropasti. Nadam se da ce ovi igraci izneti teret i pored nesposobnosti coveka koji ih vodi sa klupe.

avatar
Lord of Nottingham
Friday, 04.03.2016
13:06

Zbog Radonje smo tu dje smo..

avatar
3x3
Friday, 04.03.2016
18:43

Nije tacno. Ovi momci znaju da igraju kosarku i zato smo tu gde smo. Radonjic je ispodprosecan trener.

avatar
Shabani Nonda
Friday, 04.03.2016
01:22

Ma jok nije na Zvezdi , na partizanu je...

avatar
.
Friday, 04.03.2016
00:51
avatar
MarkoDjordjevic
Friday, 04.03.2016
00:43

Imamo i bolji medjusobni sa Efesom, tako da smo fakticki 3 pobede ispred njih jer u slucaju istog skora, mi imamo prednost. Moramo kako znamo i umemo da dobijemo pod obavezno kod kuce Panatu i Darusafaku. Panata je mnogo jaca ekipa sada nego sto je bila kad smo ih oducili od kosarke u Grckoj. Pobedu treba traziti i u gostovanjima kod Unikahe i posebno kod Cedevite. Zna se kako Radonja ume sa spancima, dobijali smo i bolje ekipe od njih. Cedevita nema nikakav domaci teren, nema atmosferu, publiku. Mozemo da ih dobijemo u gostima. Valja probati da budemo 3. u grupi, jer 4. ide na CSKA, a protiv njih niko osim Fenera, Barse i mozda Reala nema sta da trazi.

avatar
The Champ
Friday, 04.03.2016
01:19

Samo treba dobiti i Cedevitu cetiri puta za redom, nakon dva poraza (jednom smo vec uspeli,jos tri puta nam ostaje), ali sigurno smo dosta kvalitetniji od njih... Darusafaka se vratila,ali iako su im u rosteru dobri individualci po imenima, mislim da u Beogradu nemaju sta da traze. Spanci nam leze, Unikahu bi trebalo dobiti i juriti tu trecu poziciju,a ako se poklope kockice mozemo da se ukrstimo sa Cajom i sa njima mislim da imamo mnogo vece sanse, nego ako bi se sastali sa Cska,Realom, Barsom ili Himkijem (iako smo ova dva pobedjivali u Pioniru)... Pa ko zna, u tom slucaju ni Final four nije nedostizan....

avatar
3x3
Friday, 04.03.2016
01:42

Ma, kakav crni Radonja, jednostavno nam lezi njihov stil igre, zato ih lako dobijamo (barem do sad). Radonja je Zvezdin najveci minus i to je dokazao nebrojeno puta.

avatar
Savoa
Friday, 04.03.2016
00:40

Nadamo se da ce zvezda biti peta!

avatar
Shabani Nonda
Friday, 04.03.2016
01:08

Vi ste verovatno peti ALI u Aba ligi ,ovu skoro niste videli .

avatar
Toni Kroos
Friday, 04.03.2016
01:15

I mi se nadamo da ce tvoj klub postojati sledece sezone..