Zvezdo, pokaži od čega si satkana (20:45)

Autor: Boban Filipović
četvrtak 19.11.2015.
13:30
Izvor: Sportske.net

Jedini srpski predstavnik u Evroligi večeras ima priliku da pobedom u Strazburu napravi veliki korak ka plasmanu u top 16 fazu.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom znaju kako se pobeđuje Strazbur, to su već učinili u prvom kolu preliminarne feze Evrolige u Beogradu, slavili su sa ubedljivih 22 poena prednosti.

Međutim, neralno je očekivati reprizu večeras na gostovanju.

Pre svega iz razloga što francuski sasatav još uvek nije osetio gorčinu poraza pred svojom publikom u Evroligi. U Starzburu su padali Real Madrid i Fenerbahče, dakle aktuelni šampion Evrope i klub koji je prošle sezone igrao F4 u glavnom gradu Španije.

Ipak, valja podsetiti da je i minhenski Bajern u svom 'Audi domu' bio neporažen dok nije došla Zvezda u goste.

Osim toga, Zvezda će večeras igrati bez povređenog kapitena Luke Mitrovića koji je bio među boljima na terenu u 'KombankAreni' kada je Strazbur pregažen.

CRVENA ZVEZDA - STRAZBUR

Francuzi su u stanju šoka zbog terorističkih napada u Parizu od pre šest dana, zbog toga nisu igrane utakmice nacionalnog šampionata minulog vikenda, tako da je četa Vensana Kolea fizički odmornija od Radonjićeve, koju je Igokea šokirala u 'Pioniru'.

Na osnovu dosadašnjih igara oba tima u Evroligi nije teško zaključiti da ključ uspeha leži u odbrani.

Ko bude bolje gradio pod svojim košem i ko bude bolje sprečio igru u tranziciji rivala biće mnogo bliži pobedi na predstojećoj utakmici u kojoj nema naglašenog favorita.

Pozicioni napad je boljka i jednih i drugih, možda u tom segmentu igre Zvezda nešto bolje stoji jer rekorder Stefan Jović može dobro da "vrti" pik sa Maikom Cirbesom i Vladimirom Štimcem.

Strazbur je fizički dominantniji, a Kvinsi Miler je neko ko bi trebalo da ubalži tu razliku i da još jednom dobrom partijom potvrdi da je pravo pojačanje.

Na prvoj utakmici ovih rivala pre nešto više od mesec dana u Beogradu najbolji poejdinac iz redova Starzbura bio je Buboa, dok je najkonstatntinji igrač u ekipi Vensana Kolea crnogorski centar Vladimir Golubović.

Ukoliko crveno-bele krene šut kao prošle sedmice u Minhenu, gde su prednjačili Marko Simonović i Nikola Rebić, uz adekvatan pristup defanzivnim zadacima, treća pobeda Zvezde u Evroligi zvuči sasvim realno.

CRVENA ZVEZDA - STRAZBUR

Trijumf u Strazburu se na neki način nameče kao imperativ, ova utakmica biće najmanje teška za šampiona Srbije i ABA lige do kraja preliminarne faze. Zvezda mora da grize i da juri pobedu i iz razloga što je Real poražen sinoć kod kuće od Himkija pa će akruleni prvak Evrope 'skidati fleke' u sledećem kolu u Beogradu.

Za kraj podsećanje da i Crvena zvezda Telekom i Strazbur uoči novog odmeravanja snaga imaju skor 2/3. Početak utakmice zakazan je u 20:45h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ned76
Thursday, 19.11.2015
20:32

Mozemo do pobede, uz malo srece! Nije najvaznija utakmica sezone, ali je pobeda pozeljna.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Thursday, 19.11.2015
19:54

Sa pobedom u Francuskoj jednom nogom smo u TOP 16, a u slucaju poraza sanse su minimalne. Napred Zvezdo muski na pobedu.

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 19.11.2015
16:20

Ajmo, Zvezdo!!!!

avatar
stevan98
Thursday, 19.11.2015
15:41

Od limenih konzervi

avatar
Toni Kroos
Thursday, 19.11.2015
15:40

Ako veceras dobijemo Strasbur,sledece nedelje ce biti pravi spektakl jer Real ima skor 2-4 dok bi Zvezda,u slucaju da veceras pobedi,imala 3-3.. U slucaju da veceras pobede i Zvezda i Fener,Zvezdi ce biti dovoljna samo jedna pobeda (protiv Bajerna u Bg-u) za prolazak dalje,naravno,ukoliko se ne desi jos neko iznenadjenje.. :D

avatar
Jovica Lote Milinkovic
Thursday, 19.11.2015
14:59

Ovo je mozda najvaznija utakmica u sezoni.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Thursday, 19.11.2015
14:49

Napred Zvezdo, Srbija ocekuje pobedu.

avatar
Thursday, 19.11.2015
14:40

Ajmooo igraaaj i bori seee