Zvezdo pazi, Strazbur razbio Real, Fener savladao Himki za prvo mesto

Autor: Lazar Mitrović
petak 13.11.2015.
22:49
Izvor: Sportske.net

Odigrana su još dva meča u grupi A, u kojoj se nalazi srpski predstavnik Crvena zvezda.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

U grupi A, u kojoj se nalazi srpski tim Crvena zvezda, Strazbur je napravio još jedno veliko iznenađenje i savlada ekipu Real Madrida rezultatom 93-86.

Strazbur je 'skinuo još jedan skalp' ove sezone u Evroligi, pa je nakon Fenerbahčea pao i veliki Real Madrid.

Ekipa Vensana Kolea je od početka meča krenula veoma angažovano i veoma brzo je u prvoj četvrtini napravila dvocifrenu prednost. 'Kraljevski klub' je samo krajem prve, i početkom druge četvrtine imao vođstvo, nakon čega je francuski tim  krenuo u ofanzivu i nije ispuštao prednost do kraja meča.

Prednost Francuskog tima išla je do 20 poena razlike. Nakon toga, košarkaši Reala su 'krenuli na sve ili ništa' i uspeli su da spuste razliku na prihvatljivih šest poena zaostatka. Ipak, ostali su bez daha i u nedostatku vremena nisu uspeli da dođu do velikog preokreta.

Strazbur su do pobede 'nosili' Luis Kembel koji je postigao poena23 poena, Rodrig Buboa je dodao 16 poena. Pored njih, odlični su bili Mardi Kolins, Kajl Vims, Vladimir Golubović

U ekipi Pabla Lasa samo tri košarkaša su bila raspoložena za igru, Džefri Tejlor je postigao 21 poen, Serhio Ljulj je postigao 20 poena, Rudi Fernadez je postigao 17 poena.

U poslednjem meču grupe A, u Istanbulu su 'koplja' ukrstila dva vodeća tima.

Fenerbahče je preuzeo prvo mesto u grupi, pobedom nad ekipom Himkija rezultatom 88-83.

U prvoj četvrtini bolji je bio ruski tim, ali je u nastavku Fener preuzeo stvar u svoje ruke i do samog kraja meča imao prednost.

Na samom kraju meča viđena je prava drama, najpre je Nikola Kalinić sjajnim zakucavanjam doneo 3 poena prednosti svom timu. Nakon toga, košarkaši Himkija su promašili 2 puta po 2 bacanja, ali je njihove greške ispravio Zoran Dragić, koji je trojkom doneo izjednačenje.

Nakon toga Kostas Slukas je dva puta bio precizan sa linije za slobodna bacanja. Himki nije uspeo da iskoristi odlučujući napad, a sa linije za slobodna bacanja Luiđi Datome je postigao 1 poen, a nakon toga Bogdan Bogdanović je iskoristio još dva slobodna bacanja.

U ekipi koju sa klupe predvodi naš stručnjak Željko Obradović najbolji su bili Luiđi Datome sa 19 poena,  Ali Muhamed sa 16 poena ,  i Kostas Slukas sa 15 poena i Jan Veseli sa 14 poena.. Pored njih, solidni su bili  Ekpe Judo i Bogdan Bogdanović sa 9 poena, uz veoma bitne poene sa linije za slobodna bacanja u poslednjim sekundama meča.

Drugi srpski reprezentativac  Nikola Kalinić postigao je 6 poena, uz veoma važno zakucavanje pred sam kraj meča.

U ekipi Himkija najbolji pojedinci su bili Aleksej Šved sa 19 poena, Pol Dejvis sa 15 poena, Zoran Dragić 13 poena.

Fenerbahče sada zauzima prvo mesto u grupi A sa skorom 4 pobeda i 1 poraz, dok Himki ima 3 pobede i 2 poraza.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke