Zvezdo, neka bude treća sreća (20h)

Autor: Boban Filipović
četvrtak 11.02.2016.
13:25
Izvor: Sportske.net

Oba puta je Cedevita pobedila Crvenu zvezdu Telekom ove sezone u ABA ligi, ali večeras će u prvom evroligaškom okršaju ovih timova biti sasvim drugi ambijent...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Zvezda i Cedevita će odmeriti snage u 'Pioniru' u okviru 7. kola top 16 faze, a uprkos činjenici da su 'Vitamini' ove sezone oba puta izlazili kao pobednici u duelima sa aktuelnim šampionom Srije i ABA lige u regionalnom takmičenju, beogradski crveno beli su favoriti.

Prvi razlog su 'pune tribine ludih navijača', čiji značaj je na konferenciji za medije apostrofirao i Dejan Radonjić.

Drugo, Cedevita će igrati značajno oslabljena jer Veljko Mršić neće moći da računa na Luku Babića, Marka Arapovića i iskusnog Luku Žorića zbog povreda. Babić je inače igrač sa najvećom minutažom u Evroligi i, uz Bilana, igrač sa najkonstantnojom formom u redovima Zagrepčana, dok je Arapović na nekim utakmicama bio prevaga iz senke.

Osim toga, Zvezda bolje stoji na tabeli grupe E uoči sedmog kola, ima pobedu više od Cedevite i novim trijumfom pred svojom publikom bi napravila važan korak ka 1/4 finalu, a rivala odaljila od ove faze takmičenja.

Radonjić će na raspolaganju imati sve igrače osim kapitena Luke Mitovića, koji je već dugo van stroja zbog teške povrede.

Iz svega navedenog očigledno je da šansa Zvezde leži u jakom tempu zbog duže klupe.

Spoljna linija crveno-belih moraće dosta pažnje da obrati na Džejkoba Pulena, američkog pelja sa gruzijskim pasošem koji je simultankom u finišu poslednjeg međusobnog duela u 'Pioniru' bio tvorac velikog preokreta i rešio pitanje pobednika.

Biće interesantno videti i novi direktan duel u reketu između Maika Cirbesa i Mira Bilana, dvojice centara koji igraju sjajno ove sezone.

Velika Zvezdina snaga bi trebalo da budu Amerikanci Kvinsi Miler i Tarens Kinsi. Dobro je poznato da Miler najbolje partije pruža kada je nošen pesmom 'Delija' sa tribina, dok je Kinsi pregrmeo peroid adaptacije i u poslednje vreme je najkonstatntiniji igrač Radonjićevog tima.

Početak utakmice zakazan je za 20h.

ABA LIGA, CEDEVITA - CRVENA ZVEZDA

Ovom prilikom vas podsećamo da vam FantasyNova.rs nudi novu mogućnost da osvojite vredne nagrade na osnovu poznavanja košarke. Opširnije o tome možete se informisati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
marecareee
Thursday, 11.02.2016
14:36
avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 11.02.2016
14:29

Nocas padaju sa 15 razlike, debelo cemo ima naplatit ona dva tijesna poraza

avatar
Maldini
Thursday, 11.02.2016
15:00

Još dolaze bez nekih igrača, realno je da tako bude!

avatar
Stefaninho
Thursday, 11.02.2016
15:16

Hendikep 10, samo plus, 1.9