Zvezdo, iskoristi prvu meč loptu! (21h)

Autor: Boban Filipović
petak 05.12.2014.
14:43
Izvor: Sportske.net

Za plasman u top 16 fazu pet pobeda u grupi je dovoljno. Košarkaši Crvene zvezde Telekom su do sada ostvarili četiri trijumfa, večeras će u Valensiji imati priliku da ostvare zacrtan cilj.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Domaćin će, za razliku od duela u Beogradu gde je poražen 13 razlike, večeras biti jači za Zvezdino dete Nemanju Nedovića. Srpski bek je i dalje u fazi adaptacije na novu sredinu, ali igra sa njim u postavi predstavlja novitet za Radonjićev stučni štab.

Treba istaći da Valensija večerašnji duel dočekuje u boljoj formi no onaj u "Kombank Areni". Četa Velimira Perasovića je živnula pobedom u prošlom kolu protiv Galatasaraja kod kuće, taj trijumf vratio je nadu da bi mogli do top 16 faze. Nakon toga ostvarena je pobeda u ACB ligi, savladana je Andora u gostima sa pola koša, te španska ekipa ulazi sa više samopouzdanja u okršaj sa Zvezdom.

Prisećajući se prvog duela večerašnjih rivala ne može da se ne primeti minoran učinak bivšeg kapitena Partizana Valdimira Lučića, koji je u Beogradu ubacio tek jedan poen za skoro 33 minuta na parketu. Ipak, od tada je njegova forma u uspnu i teško je očekivati da ponovi očajnu partiju.

Zvezdi je pre nešto više od mesec dana najviše problema zadavao Dvajt Bajks, međutim imao je malo raspoloženih saigrača koji bi ozbiljno parirali nadahnutim crveno-belima. Osim njega jedini koji su imali pristojiji učinak su Van Rosom, Pau Ribas i crnogorski centar Bojan Dubljević.

Podsetimo i da je pobeda Zvezde mogla, možda i morala da bude ubedljivija. U jendom trenutku prenost crveno-belih bila je i 35 razlike, završilo se sa prilično skromnih +13.

Crvena zvezda Telekom je već jednom gostovala u Španiji, razbila je Laboral Kuću u Vitoriji, tako da bi to, uz pobedu nad večerašnjim rivalom na svom parketu, mogla da bude jedna od stavki koja bi ulila optimizam.

Lider ABA lige svakako ne bi trebalo da odstupi od igre koja je karakterisala u nejvećem delu tekuće sezone, koja je bazirana na jakoj odbrani koja donosi lake poene iz kontri.

Ključ će biti u rešavanju pozicionog napada, gde je prva opcija Boban Marjanović, gorotsas koji je u dva navrata bio MVP kola. Dosta će zavisiti od inspiracije Markusa Vilijamsa, amerčki plej je pokretačka snaga Zvezdinog tima, kad on igra, igra cela ekipa, čini se da kada mu je dan svakog svog saigrača učini boljim no što uistinu jeste.

No ipak, za novi podvig biće potrebno da svi pruže svoj maksimum, da svako svoju ulogu odigra na potrebnom nivou, uloži maksimum i doprinese ekipi.

Kapiten Luka Mitrović je istakao da Zvezdu ne zanima da se čuva da ne izgubi meč većom razlikom od one kojom je doibla Valensiju u prvi meč, već da pobedi i tako čekira plasman u Top 16 fazu. Nadajmo se da će tako i biti.

Međutim, i u slučaju neuspeha neće biti 'smak sveta' jer Zvezda nakon ovog  večerašnjeg meča ima još dve šanse - protiv Olimpijakosa u Pireju i Laboral Kuće u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke