Zvezdo, gazi, Mesi je igrao sinoć! (19.15)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.03.2015.
12:52
Izvor: Sportske.net

Beograd i "KombankArena" biće poprište još jedne epske košarkaške predstave. "Otpisani" su se vratili u život, u sebi nose žar iz onog "fenjera" što su do juče držali a potencijalna žrtva je šampion Španije i dvostruki šampiona Evrope.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Nešto više od pet godina prošlo je od onog epskog duela u "Pioniru" kada je grotlo progutalo špansku Barselonu a Partizan lansiralo kao fajnal-foru Evrolige.

Te večeri Katalonci su shvatili šta znači frenetična podrška navijača a večeras će se prvi put naći "oči u oči" sa "Delijama". Nikada Barselona nije gostovala Crvenoj zvezdi u Beogradu pa će utakmica 11. kola TOP 16 faze Evrolige između ova dva kluba po mnogo čemu biti jedinstvena.

Okrenimo se za početak istorijatu međusobnih susreta Crvene zvezde i Barselone. Pre tekuće sezone i početka TOP 16 faze dva kluba su se sastala samo dva puta i to u onoj FIBA Evroligi u sezoni 1999/2000.

Tokom nedelje je bilo reči o tome kako su se završile te dve utakmice a ovde ćemo podsetiti da je Crvena zvezda bila domaćin u Beču zbog blokade vazdušnog prostora nakon NATO agresije na Jugoslaviju.

Obe utakmice u pomenutoj sezoni Zvezda je izgubila a jedini aktivni svedok dešavanja sa tih mečeva je Huan Karlos Navaro koji je propustio prvi ovosezonski okršaj Barse i Crvene zvezde Telekom u "Blaugrani".

Vratimo li se u sadašnjost, situacija je sledeća.

Crvena zvezda Telekom vezala je dve pobede u TOP 16 fazi Evrolige pa dojučerašnji "fenjeraš" ponovo konkuriše za mesto u četvrtfinalu a pobeda nad Barselonom smatra se preduslovom za ostanak u trci.

Izabranicima Dejana Radonjića na megdan izlazi ekipa koja se trenutno nalazi na trećoj poziciji u ACB ligi sa 17 pobeda i 7 poraza. Ekipa Ćavija Paskvala u Beogradu će tražiti overu plasmana u četvrtfinale pošto trenutno bitiše na drugoj poziciji grupe "E" sa skorom 7-3.

U odnosu na pomenutu utakmicu u "Blaugrani" koju je Barselona dobila rezultatom 92:77 španski sastav će biti jači za prekaljenog Huana Karlosa Navara, dok Dejan Radonjić neće moći da računa na povređenog Branka Lazića.



Analizirajući prvu utakmicu dolazi se do zaključka da će se velika borba voditi pod obručima ali bi vrlo lako moglo da se dogodi, što mnogi i očekuju, da učinak spoljnih linija na kraju bude presudan za ishod utakmice.

Veoma bitan faktor trebalo bi da bude i publika koja će večeras napuniti "KombankArenu" o čemu svedoče i podaci da je najveća dvorana na Balkanu rasprodata za duel Crvene zvezde Telekom i Barselone.

Na povlačenju crte pred večerašnji duel može se konstatovati da crveno-beli nemaju šta da izgube.

Sa samo jednom pobedom posle osam odigranih utakmica Zvezda je već bila prežaljena i sa takvim statusom uspela je da savlada Makabi i Galatasaraj pa nema razloga da u istom ritmu ne nastavi u preostalim mečevima od kojih je prvi sa sjajnom ali ne i nepobedivom ekipom Barselone.


Početak utakmice zakazan je za 19 časova i 15 minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke