Zvezdino košmarno veče!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.10.2015.
18:55
Izvor: Sportske.net

Tri dana posle blistavog starta u Evroligi, ekipa Crvene zvezde Telekom ne samo da je doživela poraz od Olimpije, već je ostala i bez povređenog kapitena Luke Mitrovića.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Pred nešto više od dve hiljade gledalaca u ''Pioniru'', košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su večeras od ljubljanske Olimpije rezultatom 77-73.

Uvodni minuti meča su u potpunosti protekli u znaku gostiju, koji su preko Rajta, Lešića i Lapornika stigli do vođstva od 7:0.

Nešto kasnije, vodili su Ljubljančani i sa 10-4, međutim, Zvezda se brzo probudila i baš od tog trenutka, negde od sredine, pa do kraja prve deonice, sledi fantastičan period igre crveno-belih, uz seriju 15:0, za vođstvo od 19:10 posle deset minuta igre.

Činilo se da je Zvezda uhvatila onaj ritam iz meča sa Strazburom u prvom kolu Evrolige, međutim, gosti se nisu predavali i predvođeni raspoloženim Lapornikom su do kraja prvog poluvremena uspeli i da povedu sa 28:26, ali je ipak Radonjićev tim na odmor otišao sa blagom prednošću - 30:28.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Hrovata, za vođstvo Ljubljančana 31-30 i nastavak meča je protekao u konstantnoj ''rezultatskoj klackalici''.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onbo što je crveno-belima pravilo najviše problema, bio je sjajan procenat gostiju u šutu za tri poena. To se pogotovo odnosi na izvanrednog Lapornika, koji je bio nepogrešiv van 6.75 (pet od pet!).

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a sve u dvorani ''zaledila'' je povreda kolena kapitena Crvene zvezde Luke Mitrovića, koji je iznet sa nosilima i za njega je utakmica bila završena nekih šest minuta pre kraja meča.

Mitrovićeva povreda je do kraja bila povod da navijači pruže mnogo jaču podršku domaćim košarkašima, ali su Ljubljančani nastavili sa odličnom igrom, šut ih je fantastično služio i na tridesetak sekundi pre kraja, gosti su poveli sa 73-71.

Usledio je prekršaj Branka Lazića, a Rajt je oba puta bio precizan sa linije penala - 75-71 za Olimpiju.

Posle tajm-auta, Zvezda ne koristi napad, Branko Lazić je dva puta imao priliku da pogodio za tri poena, ali nije bio precizan i tu je bio kraj nadama aktuelnog šampiona da može da dobije ovaj meč.

Lapornik na kraju ubedljivo najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, a pratili su ga Zagorac i Rajt sa po 11, kao i mladi Blaž Mesiček sa 10 poena, od čega jedna trojka koja je u finišu možda i prelomila meč u korist gostiju.

U Zvezdi najefikasniji Gal Mekel sa 19 poena, Maik Cirbes je upisao 14, baš kao i kapiten Luka Mitrović pre nego što ga je zadesila pomenuta povreda kolena.

Zvezdi je ovo drugi poraz u prvih šest kola, prethodni su doživeli u Zagrebu od Cedevite.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Christian Rosenkreutz
Sunday, 18.10.2015
22:47

Pa sta bi onda tek Olimpija uradila onim Francuzima od pre par dana... Srbija nikad slabijeg sampiona nije imala. Tuzno.

avatar
svojnasvome
Sunday, 18.10.2015
21:14

Koja je to povreda....mitrovic teic dangubic...smejali se nama i dule kriv a ? Vidite kako to ide...tako ce biti i sa ovim laznim skokom cz...sto se mitrovica tice brz oporavak ti zelim i da osttvaris lepu karijeru....lrvo smo ljudi i zelimo dobro ljudima a ne da se rugamo kao neki povredama partizanovih igraca

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Monday, 19.10.2015
03:57

Ne secam se da se neko rugao Partizanu ali se secam insinuacija da je Dule kriv ali mislim da je razlika u tome sto vama svi igraci imali istu povredu i sto su vam se povrede desavale tokom cele sezone mada to jos ostaje da se vidi da li je razlika...

avatar
Nemanja Radulovic
Sunday, 18.10.2015
20:47

Slabija ekipa nego prosle godine mozda cak i duplo na ovo se nazalost moramo naviknuti nazalost pogotovo u evroligi.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Monday, 19.10.2015
04:01

Ne slazem se sa tobom, mi smo u ovu utakmicu usli sa 2 povredjena igraca sto nam se prosle sezone nije desavalo a moras uzeti u obzir da nam se 6min pred povredio drugi najefikasniji igrac u utakmici da ne pricam da je kapiten kao i da nam je zamena za njega takodje povredjena i mislim da bi dobili ovaj mec da se Mitrovic nije povredio... A i prosle sezone smo imali nekoliko gustih utakmice koje su mogle da se zavrse i porazom... A sto se tice EL, dobili smo pretesku grupu, dosta tezu nego lane i ne treba ocekivati prolaz ali se treba nadati i verovati...

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 18.10.2015
19:54

Vujošević je preopteretio Mitrovića i eto povrede...Jel vam sada jasno da to ne zavisi od trenera već je splet nesrećnih okolnosti?Brz oporavak mali.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 18.10.2015
19:34

Sad treba da se nadju 2 igraca

avatar
Doktor ijopet
Sunday, 18.10.2015
19:26

Mora da se ubrza dovodjenje cetvorke. Mitrovicu brz oporavak.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 18.10.2015
19:24

Nista strasno osvojicemo lagano nego ova povreda Mitrovica zabrinjava

avatar
Branislav
Sunday, 18.10.2015
19:08

Nema veze. Vise me brinu ove povrede nego ovaj poraz. Mada, fali nam bar jos jedno pojacanje, ako ne i dva.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Monday, 19.10.2015
06:26

2 sad kad se Luka tesko povrijedio

avatar
treci klub kroacije
Sunday, 18.10.2015
19:07

ajde genijalci koji se pale na one pobede sa jadnicima neka se jave ponavljam stoti put da su ove godine zasrali sa pojacanjima debelo ako na dovedemo dva sutera bice katastrofa u evro ligi

avatar
Dropkick Murphys
Sunday, 18.10.2015
19:17

Iskreno cu reci da je fudbal moj fah,i da kosarku ne pratim u tolikoj meri kao fudbal,niti se toliko bas razumem u kosarku(pratim je i poznajem na nekom navijackom nivou,nista preterano).......Cinjenica je da je tim slabiji neko prosle godine,i da to sve sa pojacanjima nije odradjeno na vrhunskom nivou,mada,sigurno je da je rukovodstvo imalo neku svoju ideju,kako i sta napraviti,koga i kada dovesti.....Odlaske iz proslogodisnjeg tima je bilo tesko spreciti,a kada se dovode pojacanja,onda tu pare diktiraju stvari,a kada su stranci u pitanju,tokom svih ovih godina,kao i uvek,bude i promasaja i pogodaka....Slaazem se u potpunosti sa tvojim komentarom,ali mozda treba dati jos vremena pojacanjima.....Cinjenica je da je tim slabiji nego lane,to se i ocekivalo,ali nadam se da bi sa pravom selekcijom pojacanja,stvari mogle da se promene,ako i kada ta pojacanja i stignu.........

avatar
Forza Napoli
Sunday, 18.10.2015
19:03

E neka ste izgubili,malo da se spustite na zemlju.Ali vama je ipak bitnije da Partizan izgubi.

avatar
Branislav
Monday, 19.10.2015
16:21

Ja gledam samo nase i to je ono sto je najbitnije. Ali nema tu sta da se spustamo na zemlju kad cemo ovu ligu osvojiti i bez pola tima. To nije nikakvo podizanje tima, to je realnost.

avatar
Forza Napoli
Thursday, 22.10.2015
00:28

Realno je,sigurno.Imate najveci budzet najvise para,najbolji tim.Ali velikom delu vas navijaca,cast izuzecima je najvaznije da partizan gubi,sta da se radi,poslednjih 15 goodina je ostavilo posledice.