Zvezdini šampioni - Kako je prekinuta Partizanova dominacija?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.04.2015.
18:07
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Po ugledu na svoje starije kolege, juniori Crvene zvezde Telekom su proteklog vikenda takođe obradovali navijače crveno-belih trijumfom nad Partizanom i osvajanjem titule šampiona Srbije.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Podsetimo, ekipa Slobodana Klipe je u finalu završnog turnira u Čačku, savladala Partizan rezultatom 69-66 i na taj način prekinula trogodišnji šampionski niz crno-belih.

Par dana posle velikog uspeha, utisci se polako sležu, a svoje zadovoljstvo učinjenim ističu junaci Zvezdinog trijumfa - Nemanja Kapetanović i Aleksandar Aranitović.

Kapetanović u izjavi za klupski sajt naglašava da još uvek pokušava da ''dođe sebi'' posle trijumfa, a iako je u finišu pogodio ključnu trojku, ne želi sebe da stavlja u prvi plan.

''Osvajanje titule šampiona Srbije je došlo kao rezultat velikog rada. Nikoga od igrača ne bih posebno izdvajao, a moja trojka u finišu utakmice je nagrada za veliki trud koji su treneri i svi igrači uložili tokom sezone.

Išao sam ka lopti spreman da uzmem taj poslednji šut. Šutirao sam i moram da priznam da u tom trenutku nisam mnogo razmišljao. Da sam razmišljao možda ne bih pogodio'',
objašnjava Kapetanović.

Aleksandar Aranitović je sa 26 poena ''zatrpao'' koš Partizana i bio najefikasniji akter finala. I on, poput Kapetanovića, ističe ceo kolektiv.

''U finalu smo za rivala imali Partizan koji je tri godine uzastopno bio šampion u juniorskoj konkurenciji i to nam je bio dodatni motiv. Želeli smo da im preuzmemo primat i da im se revanširamo za prošlogodišnji poraz u finalu. Uz veliko požrtvovanje cele ekipe, ali i malo sreće uspeli smo u tome'', istakao je Aranitović.

Partizanu nije pomogao ni aktuelni prvotimac Vanja Marinković.

''Vanja je izvanredan igrač, sjajan atleta. Bilo mi je jako teško da ga čuvam, zaista sam sam se trudio, dao sam svoj maksimum, a na treneru je da oceni da li sam dobro obavio svoj zadatak. U svakom slučaju, dueli koje sam vodio sa njim mi mnogo znače jer mogu samo da mi pomognu da budem još bolji igrač'',
dodao je Aranitović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Wednesday, 29.04.2015
12:04

Jednostavno, prava nada srpske košarke Aleksandar Aranitović stavio je u džep talentovanog, ali izvikanog Marinkovića...i spakovao 26 lakih komada pride.nŠto pre dati pravu šansu u prvom timu Aranitoviću, Radanovu, i Simaniću pre svih, kao i malo starijem Guduriću!

avatar
Lebron
Tuesday, 28.04.2015
23:49

kada se radi valjano i kada je sve čisto,rezultati ne izostaju...