Zvezdini juniori u odbrani evropske krune

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 12.05.2015.
15:18
Izvor: Sportske.net

Juniori Crvene zvezde Telekom igraće na završnom turniru Evrolige koji se ove godine održava u Madridu.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Od 14-17. maja ekipa Crvene zvezde Telekom učetvovaće na završnom turniru Evrolige koji se igra u Madridu. Košarkaši Crvene zvezde brane trofej koji su prošle sezone osvojili u Milanu.

Takmičenje je takvo da je osam ekipa podeljeno u dve grupe, a prvoplasirane ekipe obezbediće učešće u finalu. U grupi sa Zvezdom nalaze se Unikaha iz Malage, sarajevski Sparsi i litvanski Žalgiris.


U drugoj grupi su Real, francuski INSEP, Stela Azura iz Rima i Riga.

Putovanje je zakazano za sredu ujutru, a prvi meč Zvezda će odigrati u četvrtak od 13 časova protiv ekipe Unikahe iz Malage.

Kapiten juniora Crvene zvezde Telekom David Miladinović kratko je izneo svoja očekivanja pred put u Madrid.

"Cele godine smo se pripremali za ovaj turnir. Biće jako teško, ali tamo ne idemo na ekskurziju ili na tursitički izlet već da osvojimo pehar" – istakao je Miladinović.

Nakon centra crveno-belih juniora reč je preuzeo Slobodan Klipa. Klipa je predvodio Zvezdinu selekciju do 18 godina i prošle sezone na putu do evroligaškog trofeja, a on ističe da se ekipa cele godine spremala za završni turnir u Madridu:

"Ovaj turnir nam je kruna sezone. Selekcija tima je bila podređena ovome jer smo juniorsku ligu Srbije igrali sa mlađim momcima – 1997. i 1998. godište. Učešće na ovako prestižnom turniru pre svega znači za sticanje iskustva i kao konačan korak za prelazak u seniorsku košarku. Igrači ovde pokazuju kvalitet i znanje, a moje mišljenje je da možemo da igramo finale i da tamo ravnopravno igramo verovatno protiv Real Madrida koji puno ulaže u svoje mlađe kategorije. Ne obećavam prvo mesto, ali zaista mislim da ćemo imati priliku da se borimo za trofej.", rekao je Slobodan Klipa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skaut1
Thursday, 14.05.2015
12:51

Tegeltija će da nam objasni kako je ovo turnir Evrolige, a ne takmičenje za juniorskog prvaka Starog kontinenta...ali dobro on je Akojona pitao kakvi su mu utisci posle prvog nastupa u Partizanovoj haljini, a hteo je da kaže u Partizanovom dresu...međutim dres se na engleskom kaže džrzi (jersey), a ne dres.

avatar
Samo CZV
Tuesday, 12.05.2015
15:27

Osvajamo bre ovo,zna se čija je najbolja škola u Evropi! Napred Zvezdo!