Zvezdini junaci: "Opušteno, padali su i jači!"

Autor: Beta Beta
subota 19.12.2015.
09:08
Izvor: Beta

Zadovoljstvo u redovima srpskog šampiona, luda atmosfera pogurala Zvezdu ka top 16 fazi Evrolige. Pravo tek sledi!

Beta/AP Photo/Lee Jin-man
Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović rekao je da njegova ekipa nije prestajala da veruje u pobedu danas protiv Bajerna i da je ostvaren cilj u koji je malo ko verovao, plasman u Top16 fazu Evrolige.

"Svi u ekipi smo verovali pre utakmice da možemo ovo da uradimo, uostalom i veći su padali ovde. Bilo je malo problema, ali mi je drago što smo ostvarili cilj i plasirali se u Top16 fazu, iako je zaista malo ko verovao u to pre početka grupne faze Evrolige", rekao je Jović novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda se plasirala u Top16 fazu Evrolige pošto je u direktnom duelu sa 85:76 savladala Bajern iz Minhena.

"Posle Himkija i Reala, ponovo smo se vraćali i pobedili. Pokazali smo da imamo kvalitet i tek ćemo biti oni pravi"
, kazao je Jović.

On je pohvalio svoje mladje saigrače, a posebno Marka Gudurića koji je bio jedan od ključnih igrača u pobedi nad Bajernom.

"Gudurić i Nikola Rebić su pokazali da su zlatni momci i Zvezda i reprezentacija mogu ozbiljno da računaju na njih. Ne plaše se i pokazuju karakter"
,dodao je Jović.

Vladimir Štimac je rekao da se zbog ovakvih stvari vratio u Zvezdu.

"Nije bilo frke i pada samopouzdanja kod minus 11. Verovao sam da ću se vratiti u Zvezdu i igrati Top16 fazu Evrolige sa Zvezdom. Ovo je prava ekipa, jako sam ponosan na svoje saigrače", rekao je Štimac.

Njegov saigrač Maik Cirbes je izjavio da njegova ekipa može još da napreduje.

"Nema umora kada igrate ovakvu utakmicu. Bilo je zaista teško igrati, znajući kakva su očekivanja od nas. Svi smo ovo želeli, na kraju i uspeli. Ima još mnogo toga da popravimo u igri", kazao je Cirbes.

Marko Simonović je igrao, iako je u prošloj utakmici povredio zglob."Kako da ne stisnem zube za ove momke. Želeo sam da budem tu i uspeli smo", istakao je Simonović.

On je naveo da se njegova ekipa nije predavala kada je bilo teško

."Igrali smo maksimalno do kraja i pobedili, što je najbitnije. Gubili smo sa 11 poena, ali smo uspeli da iznesemo to i slavimo. Navijači su nas pogurali, atmosfera je čudo, stvarno je bilo neverovatno. Cilj je ostvaren, i da nemamo jednu pobedu u Top16, bili bismo zadovoljni", kazao je Simonović.

Branko Lazić je rekao da je cilj u Evroligi ostvaren.

"Uspeli smo da pored svih problema, nedostataka, neuigranosti ostvarimo cilj u Evroligi. Sada kada je utakmica završena, moramo da se okrenemo ekipi Budućnosti i Jadranskoj ligi, koja nam je izuzetno bitna", kazao je Lazić.

"Nisam bio nervozan kada je rezultat u pitanju, imamo veoma dobru grupu igrača koja želi da se bori za pobedu. Očekujem da nastavimo da igramo jako i mislimo samo o sebi, a ne o drugim klubovima", rekao je Miler novinarima.

"Bilo je teško vratiti se, ali smo uspeli, imamo dobar tim i nikada neću izgubiti veru u njega. Utakmica je bila luda"
, kazao je Miler.

Američki košarkaš bio je posebno zadivljen svojim saigračem Markom Gudurićem koji je bio jedan od ključnih igrača u pobedi nad Bajernom.

"Marko je odigrao veliku utakmicu, on će za koju godinu biti jedan od najboljih košarkaša u Evropi", rekao je Miler.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Dmitrovic
Saturday, 19.12.2015
10:45

Cestitam kosarkasima Zvezde, kao i navijacima prolazak u to16. Vise nego zasluzeno, narocito pobediti jedan Real ili Himi danas nije lako. U top16 bi bilo dobro da igrate u Pioniru, jer u Pioniru svi padaju, srecno u narednoj fazi. Pozz od Grobara.