Zvezdini junaci: "LUDNICA"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 04.12.2015.
23:51
Izvor: Sportske.net, Beta

Evo izjava košarkaša Crvene zvezde nakon utakmice protiv Himkija.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Najefikasniji košarkaši Crvene zvezde u večerašnjoj pobedi nad Himkijem, Kvinsi Miler i Maik Cirbes bili su prezadovoljni trijumfom i obojica su istakli publiku kao dodatni faktor u trijumfu osmog kola Evrolige.

"Publika je bila luda, a presudila je odbrana. Dobili smo utakmicu zahvaljujući odbrani, kao i uvek kada pobeđujemo", rekao je Miler novinarima posle pobede.

Zvezda je večeras pobedila sa 96:91 i tako se izjednačila sa Himkijem i Bajernom na drugom mestu tabele sa po četiri pobede. Crveno-beli su vodili, pa gubili, i na kraju slavili u neizvesnoj završnici.

"Ponavlja se da gubimo pa stižemo, ali pošto smo na kraju dobili, to više nije važno", kratko je kazao Miler.

Američki internacionalac pogodio je jedan od ključnih koševa na utakmici, kada je nakon promašaja Cirbesa snažno zakucao i podigao publiku na noge.

"Znam da sam krenuo ka obruču, a nisam znao da li će da pogodili ili ne. Samo sam skočio i vratio je u koš. A posle toga... Ludnica"
, rekao je nasmejani Miler.

Cirbes je takođe ocenio da je ovo velika pobeda.

"Sjajna utakmica, velika pobeda. Navijači su bili ludi kao i uvek, i mislim da su oni ponovo doneli razliku. Završnica jeste bila luda, ali su ti trenuci su sjajni, oni su razlog što se igra košarka. Ludo je, skroz si 'napaljen', znaš šta znači ova utakmica. Lako je i kad si skroz umoran i uvek ćeš naći snage", rekao je Cirbes.

On je kazao da će povratak Markusa Vilijamsa u tim pomoći ekipi da igra još bolje, ali nije želeo da poredi sadašnju i prošlogodišnju ekipu.

"Mislim da ekipe ne mogu da se porede, a i ne želim to da radim. Mislim da smo ove sezone napravili neke krupne korake i mislim da se iz ovakvih pobeda više raste nego kad dobijete 30 razlike. U ovakvim utakmicama uvek će tim da ostane na okupu i pronaći način da se igra
", rekao je Cirbes.

Stefan Jović je igrao dobro celu utakmicu, ali je u samom finišu izgubio loptu čim je dobio posle izvođenja, a onda je bio i blizu toga da je izgubi na udvajanju na pola terena, ali je uspeo da je prosledi saigračima".

"Zamalo da ispadnem tragičar, ali na sreću nisam. Drago mi je da sam uspeo da pronađem adekvatno rešenje i izađem iz problema, a drago mi je i da smo na kraju uspeli da dobijemo", rekao je Jović.

Na novinarsko pitanje o neizvesnoj završnici, ovaj plejmejker se ponovo vratio na svoje greške.

"Sećam se moje poslednje greške, pa udvajanja na centru i zakucavanja Milera. To je ono čega se sećam. Najbitnije je da smo dobili utakmicu, ali još nismo ništa uradili, jer nam ostali rezultati ne idu na ruku. Treba da dobijemo Bajern, ali o tom potom, jer nas pre toga čekaju Krka i Fenerbahče. Ima vremena", rekao je Jović.

Posle novinarske konstatacije da svaki odgovor na pitanje počinje isticanjem svojih grešaka, on je rekao da mu je sad lakše kad je tim dobio.

"Normalno da mi je lakše. Pojeo bih se živ ovde u svlačionici da nismo dobili, a verovatno i sutra. Da celu utakmicu igramo kako treba i da zbog moje dve greške izgubimo ovakvu utakmicu, koja ovoliko znači...Sigurno mi ne bi bilo lako", rekao je Jović.

Igrač Himkija Zoran Dragić čestitao je Zvezdi pobedu i ocenio je da je meč bio vrlo dobar.

"Utakmica je bila vrlo teška, a atmosfera fenomenalna kao i uvek. Čestitam Zvezdi na pobedi i nadam se da će proći u Top 16. Mi imamo još dve utakmice Strazbur i Fener, i moramo da dobijemo jednu da budemo sigurni", rekao je Dragić.

"Nismo se nadali da će utakmica otići na ovoliko poena, ali je bila vrlo dobra. Imali smo nekih osam poena prednosti, ali nismo znali da ih sačuvamo. Znali smo da će biti teško, ali nadali smo se pobedi. Sada idemo u Francusku. Biće teško tamo, ali nadamo se pobedi", rekao je Dragić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke