Zvezdini evroligaški debakli (ne)će pomoći Partizanu? (18:00h)

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.11.2015.
10:58
Izvor: Sportske.net

Od 18 časova u beogradskom ''Pioniru'' igra se prvi ovosezonski duel crveno i crno-belih. Baš kao i prošle sezone, Zvezda je veliki favorit. Može li Partizan da je iznenadi i pobegne sa dna tabele ABA lige?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Za razliku od nekih ranijih sezona, kada je Partizan dominirao Srbijom i regionom, sada su uloge promenjene. Zvezda ima moćniji, evroligaški tim, dok su crno-beli još uvek u fazi ''resetovanja'' zbog dugogodišnjih finansijskih problema.

Tu razliku pokazuje i aktuelna tabela ABa lige posle nekompletnog osmog kola. Crvena zvezda Telekom je među vodećima, dok je Partizan na samom dnu, u društvu novajlija u ligi - nikšićke Sutjeske i slovenačkog Tajfuna.

Na prvi pogled, dileme oko pobednika ne bi trebalo da bude, ali ni u Zvezdi nije više sve tako sjajno kao prošle sezone.

Letošnja pojačanja nisu na nivou prošlogodišnjih, Sofoklis Skorcijanidis je već dobio otkaz, a u prethodna dva kola u Evroligi, Zvezda je pretrpela dva veoma ubedljiva poraza, najpre od Reala u Madridu, a onda i od Himkija u Moskvi.i

Sve su češće i glanije kritike u javnosti i na račun trenera Dejana Radonjića, pa će Zvezda večeras imati imperativ pobede, jer bi u suprotnom kriza mogla znatno da se produbi.

To bi možda mogla da bude neka Partizanova šansa, kao i činjenica da će crno-beli večeras biti jači za Kevina Džounsa, novajliju koji će debitovati baš protiv najvećeg rivala.

Ipak, legenda crno-belih Goran Grbović sumnja da bi Partizan večeras mogao da iznenadi i smatra da Zvezdini debakli na evro-sceni neće imati uticaja na razvoj događaja u predstojećem derbiju.

''Zvezda jeste pretrpela bolne poraze u Evroligi, ali od vrhunskih timova. Himki je opasan i neprijatan na svom terenu, možda ima i bolji tim od Reala i nije sramota izgubiti od njih.

Za takmičenje poput ABA lige Zvezda je stabilna, a Partizan luta. Crveno-belima derbi dolazi u pravo vreme da se vrate u ritam, Partizanu ne baš'',
istakao je Grbović u izjavi koju prenosi ''Alo''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lazathecop
Tuesday, 03.11.2015
16:21

Sta je KK Crvena Zvezda?Don mile otkucaj na vikipediji pa vidi kolko trofeja imamo i kolko nasa istorija nije nimalo slabija od vase i sto se tice trofeja i u ukupnom razlikom izmedju pobeda i poraza!Samo sto se tice Evropskih trofeja vi ih imate 2 mi jedan slicna situacija je i u ostalim trofejima!Inace mi smo trenutno prvaci Balkana,Srbije,i kupa Srbije za pocetak...

avatar
ujka Vanja
Tuesday, 03.11.2015
14:02

Ne volim sto cu ovo da napisem ali Zvezda ima daleko bolji tim od nas,i ako nas ne pobedi sa bar 30 razlike to ce biti za mene iznenadjenje.Njihovi kosarkasi igraju nesto losije u domacoj ligi zbog obaveza u Evropi,bas kao i nasi fudbaleri.

avatar
Nenad Stanisic
Tuesday, 03.11.2015
12:37

Realno, dobra prilika da se malo poradi na formi i igri Mekela, Tompsona i novajlije, uz dalje forsiranje Gudurića i Simanića, protiv autsajdera i jedne od 3 najlošije ekipe u ligi.

avatar
Tuesday, 03.11.2015
14:52

zamisli onda sta ste tek vi ako autsajderom nazivas tim koji je desetostruko (ako ne i vise puta) trofejniji od vas , koji ima nekoliko decenija duzu istoriju od vas , koji je bio prvak Evrope i iznedrio toliko svetskih i evropskih trenera i igraca ... sta ste onda vi ???

avatar
Nenad Stanisic
Tuesday, 03.11.2015
17:05

Mi smo, ove sezone, 3 svetlosne godine ispred. Zato smo favoriti. Ja nisam od onih koji će osporiti Partizanovu tradiciju, jednostavno govorim o večerašnjoj utakmici. Nema potrebe za Hypertensiom, Mile. ;)