Zvezdina sezona iz snova u brojkama

Autor: Boban Filipović
petak 19.06.2015.
16:10
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom osvojili su 'triplu krunu', dominirali su u svakom takmičenju koje su osvojili ove sezone.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Prvi trofej koji su podigli crveno-beli, bila je tzv. 'Žućkova levica'. Budući da se Kup Radivoja Koraća igra po nokaut sistemu, jasno je da su Radonjićevi puleni morali da dobiju sve tri utakmice, što su i učinili.

Potom je usledilo osvajanje ABA lige, najvredniji trofej jer je doneo plasman u Evroligu naredne sezone.

Zvezda je u regionalnom takmičenju bila dominatna tokom cele sezone, pretrpevši samo dva poraza u reguralnom delu i još dva u plej-ofu. Krajnji skor bio je 30 pobeda i 4 poraza.

Konačno, sinoć je osvojena titula nacionalnog pravaka koja se čekala 17 godina na Malom Kalemegdanu.

Trinaestogodišnja dominacija Partizana prekinuta je u velikom stilu, 'čišćenjem' večitog rivala u finalu.

Zvezda je u KLS imala skor od 18 pobeda i jednog poraza, taj jedini joj je naneo Partizan, ali, ruku na srce, crveno-belima je na toj utakmici imperativ bio da ne izgube više od 16 razlike kako bi imali prednost domaćeg terena u finalnoj seriji, u čemu su i uspeli.

Dodajmo i da je Crvena zvezda Telekom dostojno reprezentovala srpsku košarku u Evroligi, napravljen je korak dalje u odnosu na prethodnu sezonu i ostvaren plasman u Top 16.

Za nešto više je nedostajalo i više iskustva, tako da je skor u elitnom košarkškom takmičenju bio 10 pobeda i 14 poraza.

Suma sumarum, Zvezda je u jednoj od najuspešnijih sezona u svojoj istoriji osvojila 'tripletu', računajući sva takmičenja odigrala 80 utakmica, od kojih je 61 rešila u svoju korist, a 19 izgubila.

Definitivno sezona za nezaborav za sve one kojima je crveno-bela boja u srcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdas od rodjenja
Friday, 19.06.2015
19:51

Zahvaljujem se navijacima naseg rivala na cestitkama.

avatar
Doktor ijopet
Friday, 19.06.2015
18:10

Nisam video da je neko od grobara ovde cestitao?!

avatar
Skaut1
Friday, 19.06.2015
16:14

Pokvari nam EL procente ;-))))nŠalu na stranu, mislim da smo u EL i mogli i morali bolje, ali da smo prošli u TOP8 veliko je pitanje koliko negativno bi se to odrazilo na ABA i KLS. Ovako smo ostavili neke izazove za famoznu sledeću sezonu.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Friday, 19.06.2015
19:38

Zasto mislis da smo morali bolje? Sigurno smo mogli bolje, bilo je du dosta neizvesnih zavrsnica ali svakako da smo igrali mozda i iznad nekih realnih ocekivanja, top 16 je odlican i realan rezultat, top 8 bi bilo lepo i mozda cak i dostizno ali sigurno nije bilo obaveza...

avatar
Skaut1
Monday, 22.06.2015
11:24

Objektivno, morali smo da dobijemo Galatu, i pogotovo Žalgiris kod kuće, a mogli Žalgiris, PAO i Albu, i u gostima. Da smo dobili 3 od tih 5 lagano bismo bili u TOP8. Ostaje žal za još nekim utakmicama, ali sada su svi iskusniji za po jednu sezonu EL, pa očekujem više najesen. Daleko od toga da sam nezadovoljan sezonom, nisam toliko nerealan. Sezona je više nego uspešna.

avatar
сочинитељ
Friday, 19.06.2015
22:01

потпуно нереално је било да идемо у топ 8,на страну што смо ми често субјективни понесени великом жељом,за топ 8 су нам требала 2 одлична евролигашка појачања на двојци и четворци,а то би унело немир и нарушило фантастичну атмосферу...нека свака година буде оваква и милина