Zvezdina prednost - Mladost, želja, energija

Autor: Beta Beta
sreda 15.10.2014.
13:25
Izvor: Beta

Trener Crvene zvede Dejan Radonjić rekao je danas da njegovi košarkaši moraju da odigraju iznad svojih mogućnosti kako bi pobedili Galatasaraj na početku Evrolige.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Crvena zvezda će sutra od 20.45 u Areni dočekati Galatarasarj u prvom kolu Grupe D Evrolige.

"Galatasaraj, kao i cela Evroliga, su jedna velika škola za nas. Ovaj tim Zvezde ima mogućnost da raste i sazreva kroz takve utakmice. Nadu niko ne može da nam oduzme i želimo da uz pozitivnu energiju sa tribina odigramo iznad mogućnosti, napravimo podvig i pobedimo tursku ekipu", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Radonjić je kazao da je turskim tim izuzetno kvalitetan, ali da je prednost Crvene zvezde "mladost, želja i energija".

"Galatasarj je odlično plasiran u Evroligi prošle sezone. Oni su zadržali osovinu tog ekipa i uz pojačanja iz ove godine su još kvalitetniji. Jasno je o kakvom timu se radi i kakve su mu mogućnosti",
kazao je trener crveno-belih.

Po njegovim rečima, jedan košarkaš Galatasaraja plaćen je kao ceo tim Crvene zvezde, ali "novac ne igra na terenu".

Radonjić je dodao da je zbog povrede neizvestan nastup Branka Lazića, dok je Stefan Jović normalno trenirao i da je spreman za utakmicu.

"Treba očekivati da će se stvari menjti preko noći, ali da za sve treba vremena i strpljenja", naveo je Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je "fenomenalna atmosfera" u ekipi i da svi košarkaši crveno-belih jedva čekaju prvu utakmicu u Evroligi.

"Došlo je dugo čekana utakmicu protiv Galatasaraja. Napravili smo dobru uvertiru sa tri pobede iz tri utakmice i u dobrom raspoloženju, s velikim samopouzdanjem počinjemo Evroligu. Atmosfera sa tribina treba pozitivno da utiče na nas, a ne da nas odnese na drugu stranu", rekao je Mitrović.

On je kazao da je Galatasaraj favorit jer su kvalitet i iskustvo su na strani turskog tima, "ali treba da se oslonimo na našu želju i energiju", kazao je Mitrović.

U Grupi D Evrolige, pored Zvezde i Galatasaraja nalaze se još Laboral Kuča, Neptunas, Valensija i Olimpijakos.

Laboral Kuča će večeras od 20.30 dočekati Neptunas, dok se sutra od 21.00 sastaju Valensija i Olimpijakos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke