Zvezdina pojačanja na ''skeneru'' Stefana Jovića! U čemu je problem?

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.09.2016.
11:01
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Reprezentativni plej Crvene zvezde Stefan Jović otkrio u razgovoru sa novinarima svoje prve utiske o dosadašnjim pojačanjima crveno-belih tokom prelaznog roka.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Iako se, zajedno sa Markom Simonovićem, zbog reprezentativnih obaveza kasnije priključio pripremama Zvezde, Stefan Jović je već stekao prilično jasnu sliku o kvalitetu ekipe kojom u ovom trenutku raspolaže trener Dejan Radonjić.

Zvezdin plejmejker je juče jasno istakao da šampionu Srbije i ABA lige treba još pojačanja kako bi se uspešno izborila sa mnogo većim izazovima koji je očekuju u novoj sezoni u odnosu na prethodne, pre svega u Evroligi.

A u iščekivanju nekih novih imena u Zvezdi, Jović je prokomentarisao i kako su se snašle dosadašnje novajlije, ili bar neki od njih - Kuzmić, Bjelica, mladi Dobrić...

Kada je u pitanju Kuzmić, iskusni Zvezdin plej je bio veoma konkretan i tom prilikom izrazio nadu da će novi centar crveno-belih pokazati napredak u narednom periodu.

''Kuzmić sluša, izuzetno je gotivan lik. Aktivan je i kad mu nešto nije jasno - pita.  Na terenu ima malo problema, ali smo posle utakmice sa Belgijancima pričali malo. Mislim da ima mnogo prostora za napredak.

Mlad je, atletski mobilan. Ima veliki potencijal u napadu, ali i u odbrani, jer mora da koristi telo i brze noge, a samim tim će i nama olakšati posao.

Ako ne bude tako, imaćemo problem u Evroligi i to baš veliki, ali sviđa mi se što nije tvrdoglav, što upija brzo i verujem da će do prve utakmice naučiti sve što je bitno''
, izjavio je Jović, a prenosi ''Mondo''.

Za Bjelicu ima samo reči hvale, naglasio je da se sa njim već sada odlično razume na terenu i izrazio nadu da će njegovo veliko evropsko iskustvo mnogo značiti Zvezdi u novoj sezoni.

Pohvale je zaslužio i talentovani Ognjen Dobrić, koga je uporedio sa Markom Gudurićem.

''Nisam skoro video atletu kao Dobrića, besprekoran je kada je u pitanju. Ima šut za tri poena i mislim da ako dobije adekvatnu šansu i ako ovako nastavi da trenira, može lako da prođe kao Gudurić prošle godine'', zaključio je, između ostalog, Stefan Jović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 20.09.2016
12:24

Za Kuzmića si sv rekao kako treba.

avatar
Стефан Б.
Tuesday, 20.09.2016
12:00

Ne znam samo ko će nam igrati trojku, Dangubić i Simonović za cijelu sezonu, sram nas bilo.. Fali takođe plej šuter i centar ubica, a sezona počinje za 2 nedelje.. Ali pohvale za Bjelicu, Kuzmića i Dobrića, dobri su to igrači. Samo još 2 amera i eventualno trojka i odličan tim.

avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 20.09.2016
15:00

Pa na 2 su Djenka , Lazic i Gudura a na 3 Danga i Simke s tim sto ce na nekim manjim utakmicama sansu dobiti Dobric koji je odlican talenat plus i Gudura kao i Lazic u nekim varijantama mogu na 3 tako da tu ja nikog ne bi dovodio da ne gusimo Dobrica a i od Dnage se nadam da ce imati vrh sezonu. Prosle godine nije imao srece sa povredom sada ce ga Bog pogledati , nadam se. Na 5 bi trebalo da dodje Sims iz razvojne lige za koga kazu da je odlican igrac ali ja nzm kakav je pa cemo videti. Od sutera i sam znas da je bilo mnogo opcija ali kako nas redom odbijaju sve mi se cini da ce Pluen biti resenje, covek nam se sam nudi ali Radonji nije po volji.

avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 20.09.2016
17:26

Od Munforda nema nista covek jednostavno ne zeli da igra za pare koje mu nude, par puta su pokusavali da ga dovedu ali od toga nema nista. Sad su navodno poslali zvanicnu ponudu Simsu i ocekuje se da je prihvati , videcemo kako ce nam tim izgledati ali ono sto mnogi previdjaju je cinjenica da su Danga, Gudura, Rebic, Simanic starijii iskusniji za godinu dana a Bjelica i Kuz se sjajno uklapaju, Djenka je vec domaci i samo je pitanje kako ce se uklopiti ta 2 pojacanja. Hemiju imamo za razliku od prosle sezone, samo jos mi navijaci da imamo poverenja i da uzivamo ove sezone. Poz

avatar
Стефан Б.
Tuesday, 20.09.2016
15:36

I ja sam za to da Danguba eksplodira, izgleda da je uprava riješila da nam igle sa strana budu Danguba i Gudurić, što ja jako pozdravljam, ali samo u slučaju da dodju odlični centar i plej. Jer bez njih ćemo biti samo džak za udaranje u Evropi.. I ja mislim da će Pulen na kraju kod nas, mada sve se nadam Manfordu.. Za Simsa takodje ne znam kao ni ti, ali kad su već uštedjeli s novcem za sad i toliko vremena utrošili na skauting, očekujem 2 bombe da budemo konkurentni u ovoj sezoni..