Zvezdina pobeda za Marka i TOP 16 fazu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.11.2014.
20:47
Izvor: Sportske.net

Večerašnja utakmica 7. kola grupne faze Evrolige između Crvene zvezde Telekom i Neptunasa počela je minutom ćutanja čime je odata poslednja pošta tragično stradalom navijaču domaćeg tima.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Bez gromoglasne podrške "Delija", koje su ćutanjem odale poštu tragično stradalom Marku Ivkoviću, košarkaši Crvene zvezde Telekom upisali su veoma važnu pobedu u okviru evroligaške grupe "D".

Vicešampion Srbije večeras je savladao ekipu Neptunasa rezultatom 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15) čime je Crvena zvezda Telekom otškrinula vrata TOP 16 faze Evrolige.

Večerašnja utakmica 7. kola grupne faze Evrolige između Crvene zvezde Telekom i Neptunasa počela je minutom ćutanja čime je odata poslednja pošta tragično stradalom navijaču domaćeg tima.

"Delije" su održale obećanje pa organizovanog navijanja nije bilo, a u takvoj postavci stvari ni "Arena" nije bila uobičajeno popunjena. Nešto više od 12.000 gledalaca pratilo je duel Zvezde i Neptunasa koji su domaći košarkaši otvorili na sjajan način.

Čvrsta odbrana i hladnokrvna egzekucija Bobana Marjanovića pod košem protivnika doneli su Zvezdi dvocifrenu prednost (20:10) već posle devet minuta igre.

U istom ritmu crveno-beli su nastavili na startu druge deonice kada su stigli do najveće prednosti u prvom delu utakmice od 15 poena, a onda se mašina jednostavno ugasila.

Litvanci su udarili svojim najjačim oružjem, vezali tri trojke a serija nije bila prekinuta ni posle dva tajm-auta Dejana Radonjića.

Gostujući sastav uspeo je da napravi neverovatnu seriju od 0:19 i da na 1:20 pre kraja druge deonice preuzmu vođstvo (32:37).

Nesvakidašnju seriju koju su košarkaši Neptunasa napravili tokom druge četvrtine prekinuo je Boban Marjanović, taman da crveno-beli na odmor odu sa dva poena zaostatka.

Pauza u poluvremenu pozitivno je uticala na izabranike Dejana Radonjića koji su po povratku na parket pronašli ritam sa početka utakmice zahvaljujući raspoloženom trojcu koji su činili Vilijams, Marjanović i Blažič.

Za šest minuta igre u trećoj četvrtini Zvezda pravi seriju 12:2 a na dva minuta pre kraja trećeg perioda stiže do onih +15 iz prvog poluvremena a onda i do sjajnih +17!

Do novog pada u igri košarkaša Crvene zvezde Telekom više nije došlo a prednost je rasla sve do maksimalnih +21. Okupljena publika mogla je do kraja utakmice da uživa u atraktivnim potezima izabranika Dejana Radonjića ali i da pesmom "Dobro znaj..." još jednom oda poslednju poštu Marku Ivkoviću.

Boban Marjanović prikazao je MVP partiju pošto je ostvario "dabl-dabl" učinak od 24 poena i 12 skokova. Jaka Blažič pratio ga je sa 19 poena (3/6 za dva, 3/4 za tri), dok je Luka Mitrović postigao 12 a Čarls Dženkins 10 poena.

Nakon večerašnjeg trijumfa Zvezda ima skor 4-3 i nalazi se mnogo bliže TOP 16 fazi a što je jako važno crveno-beli sada imaju bolji međusobni odnos u duelima sa Galatasarajem i Neptunasom.

Naredne nedelje Zvezda odlazi u goste Valensiji i ukoliko puleni Dejana Radonjića savladaju španski sastav plasman u TOP 16 fazu gotovo da bi bio zagarantovan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke