Zvezdina 'metla' ili nastavak serije? (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.04.2017.
09:12
Izvor: Sportske.net

Treća utakmica finalne serije regionalnog šampionata ujedno bi mogla da bude i poslednja, pošto Crvena zvezda mt:s večeras u Zagrebu ima prvu od dve meč lopte.

aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs
aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Tačka na tekuću sezonu u regionalnoj košarkaškoj ligi lako bi mogla da bude stavljena još večeras, a u velikoj meri to zavisi od igrača Crvene zvezde mt:s koji su u Zagreb otišli sa prednošću od dva trijumfa.

Cedevita bi vrlo lako mogla da prođe kao i ekipa Mega Leksa prošle sezone, pošto crveno-beli imaju priliku da bez izgubljene utakmice u finalnoj seriji overe titulu prvaka u regionalnom šampionatu.

Aktuelni šampion otputovao je za Zagreb odmah nakon drugog susreta u Beogradu i juče odradio pripreme za večerašnji susret koji će početi u 19 časova.

Crveno-beli su poslednji put gostovali Cedeviti u Zagrebu u okviru 15. kola ligaškog dela tekuće sezone i tada je Zvezda slavila sa 95:91. Taj meč je MVP partijom obeležio Marko Simonović koji je ubacio 27 poena uz 8/13 u šutu iz igre.

U timu Dejana Radonjića ni večeras neće biti Stefana Jovića koji se priključio treninzima ali i dalje radi po specijalnom programu zbog povrede leđa.

Domaćina će posle odrađene suspenzije sa klupe predvoditi Veljko Mršić, koji je poručio da "ima recept za Zvezdu", ali u timu neće biti povređenih Rajana Boutrajta i Marka Arapovića.

Crvena zvezda mt:s juri treću uzastopnu titulu u regionalnoj ligi i ukoliko joj pođe za rukom da odbrani trofej iz prethodne sezone biće prvi tim nakon Partizana kojem je pošlo za rukom da veže tri titule.

Mnogo je važnije to što titula u ABA ligi sa sobom nosi i ulaznicu za narednu evroligašku sezonu i zbog toga se može reći da je ovo najvažniji meč crveno-belih u tekućoj sezoni.

Ukoliko se dogodi da Cedevita slavi i smanji prednost u seriji, Zvezda će već u petak imati drugu "meč loptu" za titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke