Zvezdina grupa nije bauk - Misija TOP 8 može da počne!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.12.2014.
23:03
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda Telekom od večeras zna šta je čeka u TOP 16 fazi Evrolige. Broj trofeja koje su rivali iz grupe "E" osvajali u svojim zemljama i na internacionalnim takmičenjama uteruje strah u kosti a kada se bolje pogleda - Zvezda ima čemu da se nada.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Nećemo trčati pred rudu i proglašavati Zvezdu autsajderom ili favoritom za plasman u TOP 8. Na Dejanu Radonjiću i njegovim izabranicima je da se pripreme za ono što ih očekuje u daljem toku takmičenja i da pokažu koliko vrede.

Posle 10 odigranih utakmica u grupi "D" Zvezda je ostvarila 6 pobeda i 4 poraza što joj je omogućilo plasman u TOP 16 fazu Evrolige koji je sam po sebi ogroman uspeh.

Vicešampion Srbije će takmičenje u Evroligi nastaviti u grupi "E" u kojoj će se još naći Real Madrid, Barselona, Makabi Tel Aviv, Panatinaikos, Galatasaraj, Alba i Žalgiris!

Na prvi pogled Zvezdu čeka đavolski težak posao. Samo četiri prvonavedene ekipe iz grupe "E" imaju 22 evropske titule a nabrajanje svega što su u istoriji osvajali Zvezdini rivali predstavljalo bi gubljenje vremena jer cifra ide iznad 100 trofeja.

Dodamo li tome podatak da za Zvezdine rivale nastupaju legende evropske košarke kakve su Huan Karlos Navaro, Dimitris Dijamantidis, Rudi Fernandez i da će aktuelni šampion Evrope biti jedan od protivnika Radonjićevog tima, stvari postaju još komplikovanije.

Kada se napravi pauza u ovom pompeznom nabrajanju svega onoga što odlikuje ove velikane evropske košarke dolazi se do sasvim drugačijeg pogleda - Zvezda ima čemu da se nada!

Gledajući učinak Zvezdinih rivala u preliminarnoj rundi može se konstatovati da su španski timovi odskočili u odnosu na ostale. Real je ostvario 8 pobeda i 2 poraza, Barselona će na kraju verovatno imati skor 9-1.

Upravo te dve ekipe deluju kao najveći zalogaj u grupi "E" dok ostali timovi spadaju među one "sa kojima može da se igra". Samo činjenica da je Zvezda u prethodnoj sezoni uspevala da igra egal utakmice sa Panatinaikosom i Makabijem govori da crveno-beli neće biti u inferiornom položaju.

Žalgiris, Alba i Galatasaraj sigurno nisu timovi koje Zvezda ne može da pobedi što u zbiru daje zaključak da vicešampion Srbije uz podršku "Delija" i malo sreće može do tako željenog plasmana u TOP 8.

Upravo će pomenuta podrška navijača biti ogromna prednost Crvene zvezde Telekom jer će "KombankArena" do sredine aprila ugostiti velikane evropske košarke na šta "Delije" neće ostati imune.

Priča o novom dvomeču sa Galatasarajem ne sme da se stavlja u prvi plan. Život Marka Ivkovića je izgubljen a najbolji način da mu Zvezda i "Delije" odaju počast biće dve ubedljive pobede protiv vicešampiona Turske.

Naknadne podrobne analize tek slede. Jasno je samo da Zvezda ima svoje šanse u novoformiranoj grupi a to uz malo sportske sreće može da dovede do novih istorijskih uspeha za klub sa Malog Kalemegdana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke