Zvezdina evroligaška statistika - Ko je najefikasniji, ko najbolji skakač, asistent, ''kradljivac''...?

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.04.2017.
18:12
Izvor: Sportske.net

I koja petorica Zvezdinih košarkaša su odigrali svih 30 utakmica u Evroligi ove sezone...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde mts je i ove sezone dostojno reprezentovala našu košarku u najjačem evropskom takmičenju.

Beogradski crveno-beli su ove sezone, u novom formatu takmičenja, ostvarili učinak od 16 pobeda i 14 poraza, što im, nažalost, nije bilo dovoljno za mesto u Top 8 fazi takmičenja.

Zvezda je posle 30 odigranih kola završila na devetom mestu na tabeli, tu je i završila takmičenje, a za plasman u sledeću sezonu Evrolige ovih dana se bori kroz finalnu seriju plej-ofa ABA lige, protiv Cedevite.

U nastavku ćemo se pozabaviti statističkim podacima ovosezonskog Zvezdinog učešća u evropskoj eliti.

Ako pogledamo ukupan broj postignutih i primljenih koševa, dolazi se do zanimljivog podatka. Po efikasnosti crveno-beli se nalaze na pretposlednjem mestu sa 2203 postignuta poena, a iza je jedino Barselona, sa 2134 poena.

Međutim, kada je u pitanju defanziva, odnosno broj primljenih koševa, Zvezda je tu u samom evropskom vrhu - Radonjićev tim je primio ukupno 2196 poena, po čemu zauzima sjajno drugo mesto u Evroligi. Najmanje poena primila je ekipa atinskog Panatinaikosa, samo devet manje od Zvezde - 2187.

Što se tiče individualnog učinka igrača, polazimo od toga ko je odigrao najviše mečeva.

Svih 30 puta nastupili su njih petorica: Milko Bjelica, Čarls Dženkins, Marko Simonović, Branko Lazić i Ognjen Kuzmić. Od njih petorice, jdini je Kuzmić svih 30 puta bio i u startnoj postavi.

Najefikasniji je Marko Simonović, sa 12.6 poena u proseku po utakmici, a za njim slede Dženkins i Kuzmić sa po 9.4 poena.

Kada su skokovi u pitanju, najbolji je, naravno, bio Ognjen Kuzmić sa sedam skokova po utakmici, a iza njega su Marko Simonović sa 3.6 i Luka Mitrović sa 2.3 skoka u proseku po meču.

''Kralj'' asistencija je plejmejker Stefan Jović sa 5.6 u proseku, a njegovi prvi pratioci u tom segmentu igre su Dženkins sa 2.7 i Volters sa 2.2 asistencije.

Na kraju, najbolji ''kradljivac'' je Dženkins sa 2.1 ukradenom loptom po meču, slede Lazić sa 1.4 i Kuzmić sa 1 u proseku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke