Zvezdin "trokorak" za TOP 8 - Bamberg prva prepreka (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.03.2017.
12:00
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s nastavljaju borbu za plasman u plej-of fazu Evrolige duelom sa Brose Bambergom u beogradskom "Pioniru".

Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić
Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić

Povezane vesti

Drugu nedelju za redom košarkaši Crvene zvezde mt:s igraju evroligaški meč pred svojim navijačima, a "Delije" bez ikakve sumnje priželjkuju da i večerašnja utakmica sa Brose Bambergom bude završena kao i ona sa Galatasarajem.

Crveno-beli su za vikend odigrali PEDESETU takmičarsku utakmicu u tekućoj sezoni što znači da je dobar deo puta pređen ali i da one najvažnije borbe tek predstoje.

Nakon meča sa Galatasarajem smo predočili u kakvoj se trenutno situaciji Crvena zvezda mt:s nalazi po pitanju plasmana u TOP 8. Računica je prilično jasna, tri trijumfa na domaćem terenu ekipi Dejana Radonjića garantuju plasman u plej-of čime bi bio ponovljen uspeh iz prethodne sezone ali u drugom, težem formatu Evrolige.

Mesta za bilo kakvu vrstu euforije nema, ali ni za opuštanje pred mečeve kakav je večerašnji sa Bambergom, posebno zbog kadrovske situacije u timu Crvene zvezde mt:s koja već neko vreme nije najbolja.

Nemački šampion ima skor 8-15 i trenutno zauzima dvanaestu poziciju u Evroligi, što svakako nije merilo kvaliteta ekipe koju predvodi Andrea Trinkijeri.

"Ako se posmatra samo s aspekta rezultata, ne bi nas dovelo do realne procene, a ako pogledamo mečeve kako oni igraju i koje su mogli da dobiju, dolazimo do zaključka a bi trebalo da budu na nekom drugom mestu. Protiv jakih rivala bili su nadomak pobeda... Dakle, prilaz gledanja kakav im je skor bi bio pogrešan, ne razmišljamo na taj način. Utakmice moraju da se dobiju na terenu, tokom svih 40 minuta" poručio je u sredu Dejan Radonjić.

Ono što treba imati u vidu jeste da je Brose Bamberg u tekućoj sezoni upisao sedam poraza sa razlikom od četiri i manje poena. Tri puta je Trinkijerijev tim gubio sa "pola koša" razlike, a jedan od tih mečeva je i onaj protiv Crvene zvezde mt:s u okviru 7. kola kada je beogradski sastav odbranio poslednji napad i slavio 79:78.

Osim Nemanje Dangubića svi ostali igrači u timu Crvene zvezde mt:s konkurišu za večerašnji duel, s tim što još uvek nije poznato u kojoj meri će Marko Gudurić i Stefan Jović moći da pomognu ekipi.

Utakmica 24. kola Evrolige između Crvene zvezde mt:s i Brose Bamberga na programu je od 19 časova uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Sportklub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
X
Thursday, 02.03.2017
13:53

Trokorak... sto mi to poznato :)

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 02.03.2017
14:45

I ja se pitam kakve to veze ima sa tehnickom...

avatar
babaroga
Thursday, 02.03.2017
18:43

A ti verovatno aludiras na onu trojku iz auta kojom ste se toliko ponosili... Svaka kradja je kradja, a karma je... Kosmicka pravda.

avatar
X
Thursday, 02.03.2017
15:40

Ne znam stvarno kakve veze trokorak ima sa tehnickom.. verovatno aludiras na tehnicke greske kada je vama sudjeno 6 a nama 4. Zamisli, 2 tehnicke vise od nas, dakle 2 slobodna bacanja vise.