Zvezdin rastanak od Evrolige - Samo do jeseni?

Autor: Beta Beta
sreda 08.04.2015.
14:15
Izvor: Beta

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u četvrtak igraju svoju oproštajnu utakmicu u Evroligi ove sezone. U ''Pionir'' stiže atinski Panatinaikos, a crveno-beli žele da se od evropske elite oproste pobedom, pred plej-of ABA lige, koji je svojevrsna ulaznica za n

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa želi da se pobedom nad Panatinaikosom oprosti od učešća u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

"Završavamo ovosezonsko izdanje u Evroligi na svom parketu protiv Panatinaikosa, višestrukog evropskog prvaka, ekipe sačinjene od iskusnih i mladih igrača željnih dokazivanja. Upravo protiv takvog tima želimo da se na najbolji mogući način oprostimo od takmičenja", rekao je Radonjić novinarima u Pioniru.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju sutra Panatinaikos u utakmici poslednjeg, 14. kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

Crveno-beli su pretposlednji na tabeli sa tri pobede i 10 poraza, dok je grčki klub četvrti sa sedam trijumfa i šest poraza i neophodna mu je pobeda u Beogradu za plasman u narednu fazu takmičenja.

"Nadam se da ćemo sjajno izdanje u Evroligi uspeti da krunišemo pobedom. PAO je tim koji je ove sezone odradio odličan posao, ali su posle poraza od Albe u nezgodnoj situaciji. Za njih ovaj susret ima veliku važnost i verujem da će pokušati svojim iskustvom da dođu do trijumfa", kazao je Radonjić.

Delije

"I za nas je ovaj meč bitan, igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi. Tu motivacija nije potrebna... Znamo da nas očekuje plej-of (Jadranske lige) protiv Partizana, ali smo fokusirani na to da sutra odigramo dobar meč", dodao je trener Zvezde.

Radonjić je naveo da za sutrašnji meč može da računa na sve igrače.

"Samo ćemo videti koliko ćemo koga da opteretimo", dodao je on.

Neposredno pred današnju konferenciju Zvezde na sajtu Jadranske lige je objavljeno da je Radonjić, drugu godinu za redom, proglašen za najboljeg trenera u regionalnom takmičenju.

"Izuzetno sam počastvovan ovim priznanjem, koje je posledica velikog i kvalitetnog rada od samog početka sezone. Takmičenje smo završili sa samo dva poraza, što je posledica velike posvećenosti igrača, stručnog štaba i svih ljudi u klubu. Naše želje su da ostvarimo sve ciljeve koje smo zacrtali na početku sezone i na tome moramo da radimo do kraja", rekao je Radonjić.

Meč između Zvezde i Panatinaikosa igra se sutra od 20.45 u hali Pionir, a sve ulaznice za tu utakmicu su rasprodate.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke