Zvezdin kapiten - "Gospodin nebitni"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 26.06.2015.
09:15
Izvor: Sportske.net

Titula nije laskava, ali Luka Mitrović, ako je suditi po tradiciji poslednjih godina ima šansu da završi u NBA ligi. I da znate, igra za Mega Crvenu Zvezdu!

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Prvo, šta je "Mr. Irrevelant", odnosno "Gospodin Nebitni", ako bismo prevodili na naš jezik.

U američkom profesionalnom sportu, tu titulu nosi poslednji pik drafta, u ovom slučaju Luka Mitrović. Zvezdin kapiten izabran je kao poslednji 60. uzeli su ga Siksersi.

U prošlosti kada broj pikova nije bio ograničen na dve runde, poslednji pik naravno nije imao nikakvu šansu da zaigra u NBA. Zanimljvo, legendarni atletičar Karl Luis je recimo biran kao 208. pik drafta, ali nije bio "Mr Irrelevant" jer je birano 228 košarkaša.

U svakom slučaju, novija istorija ide kapitenu Luki u prilog. Ajsija Tomas koji igra odlično poslednjih par sezona je izabran kao poslednji pik 2011. od Kingsa, dok je Robert Sakre godinu dana kasnije biran od Lejkersa gde danas igra, doduše zbog silnih povreda, ali je stigao do NBA lige.

Tako da Mitrović ima šansu, prošle godine je 60. bio Kori Džeferson, Sparsi su ga trejdovali u Bruklin gde je odigrao 50 mečeva. Pre dve sezone "Gospodin Nebitni" je bio Janis Tima, Letonac koji je pripao "Grizlijima", ali još igra u domovini. Tada je Crnogorac Dubljević bio 59.

Inače, Luka je potpisan sinoć kao član Mega Crvene Zvezde, ali ni ovakve greške nisu neuobičajene, sećate se kada su našeg Bogdana Bogdanovića zamenili za Hrvata , odnosno pustili video sa snimcima igara Bojana Bogdanovića?

U svakom slučaju, pred Lukom je velika karijera, prvo reprezentacija, pa sve ostalo, a za NBA će biti vremena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak