Zvezdin junak: "Nisam mogao da sakrijem emocije"

Autor: Beta Beta
utorak 03.11.2015.
22:16
Izvor: Beta

Novajlija iz redova Crvene zvezde Telekom Kvinsi Miler preneo je svoje prve utiske vezane za "večiti derbi" i istakao da je u meč sa Partizanom ušao ekstremno motivisan i pun samopouzdanja zbog čega na terenu nije mogao da sakrije emocije.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom bili su jako zadovoljni posle večerašnje pobede nad Partizanom u Jadranskoj ligi, ali su istakli da treba očekivati još bolje partije u nastavku sezone.

"Odlični su utisci. Malo sam se uigrao sa ekipom, pomogli su mi saigrači. Sada sam naučio i neke napade, što se nije videlo na utakmici protiv Himkija, gde nisam znao gde se nalazim", rekao je povratnik među crveno-bele Vladimir Štimac.

Zvezda je večeras pobedila Partizan sa 92:77 u osmom kolu Jadranske lige. Prvo poluvreme bilo je ujednačeno, a crveno-beli su u trećoj četvrtini prelomili meč.

"Jako dobra utakmica, 'rispekt' za Partizan. Mislim da samo treba da je što pre zaboravimo, jer nam sada dolazi Fenerbahče, što je jedna od važnijih utakmica za nas u Evroligi. Idemo da se spremimo, imamo dva dana i idemo opet da se borimo", rekao je Štimac.

Prvu deonicu Crvena zvezda je izgubila sa 11 poena razlike, ali je zato u nastavku uspela da nadomesti zaostatak i reši meč u svoju korist.

"Normalno je što u prvom poluvremenu nismo igrali kao treba, imamo dva nova igrača. Ovo je tek početak i treba da se uigramo. Mislim da ćemo biti još bolji, samo nam treba vremena. Derbi mi je nedostajao, a mislim da je bilo sve okej i sve korektno", rekao je Štimac.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kvinsi Miler, koji je meč završio sa 17 poena, ali je u drugoj četvrtini "povukao" svoj tim, uneo mnogo energije i pokazao mnogo emocija na terenu.

"Atmosfera je bila fenomenalna, navijači su sjajni. Tim je bio spreman, a i ja sa njima. Takav mi je karakter, a i bio sam dodatno motivisan, zato sam pokazivao i emocije. Znam koliko ovo znači mom timu, trenerima, gradu. Samo pokušavam da igram najbolje što mogu", rekao je Miler.

Američki internacionalac igrao je agresivno i često je tražio loptu a meč obeležio i jednim spektakularnim zakucavanjem u drugoj četvrtini.

"Nisam stidljiv kad treba da se traži lopta, i ne mislim da bilo ko treba da bude. Imam samopouzdanja. Trener hoće da svi budu agresivni, a zna da sam ja agresivan, tako da mu ne smeta", rekao je Miler.

Dobro je odigrao i kapiten Branko Lazić koji je sa 14 poena bio drugi najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava.

"Bilo nam je mnogo bitno da pobedimo, pre svega zbog samopouzdanja posle poraza u Moskvi. Prva četvrtina je bila lošija, ali smo posle održavali prednost i igru do kraja utakmice. Večeras sam iskočio kao nosilac igre, ali sve to je zasluga tima, ne samo jednog igrača. Svi smo učestvovali", rekao je Lazić.

Crvena zvezda Telekom nakon osam takmičarskih kola u ABA ligi zauzima drugu poziciju na tabeli sa skorom 6-2, a narednu utakmicu igra protiv MZT-a u Skoplju narednog ponedeljka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke