Zvezdin dvojac u trci za zvanje najboljeg defanzivca Evrolige!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.02.2017.
10:42
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije postao je prepoznatljiv u Evroligi po svojoj ubojitoj odbrani zbog čega ne treba da čudi što se dvojica košarkaša Crvene zvezde mt:s nalaze u najužem krugu kandidata za titulu najboljeg defanzivca.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s napravio je fantastične rezultate u Evroligi tokom tekuće sezone, a fantastična odbrana postala je zaštitni znak aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige.

Upravo je kvalitetna odbrana bila temelj za uspehe koje su izabranici Dejana Radonjića beležili u dosadašnjem toku sezone, pa ne čudi što se dvojica igrača Crvene zvezde mt:s nalaze u najužem krugu kandidata za trofej koji Evroliga dodeljuje najboljem defanzivcu.

Na zvaničnom sajtu Evrolige nalazi se spisak koji čine sedmorica igrača, a među njima su Čarls Dženkins i Branko Lazić! Kako navodi sajt elitnog takmičenja, radi se o igračima koje će treneri evroligaša sigurno imati u vidu kada dođe vreme za glasanje.

Čarls Dženkins je sa prosekom od 2.05 ukradenih lopti po utakmici najbolji igrač u Evroligi, kada se uzme u obzir taj statistički parametar.

Popularni Đenka okarakterisan je kao igrač koji igra bitnu ulogu u trenucima kada protivničke ekipe započinju napad. Tada Amerikanac svojim kvalitetima tera rivale na greške i skraćuje protivničkim ekipama vreme za napad što su stvari koje ne možete da vidite pukim pogledom na statističke kolone ovog igrača.

Branko Lazić je opisan kao rezerva koja pravi razliku kada su defanzivni zadaci u pitanju. Evroliga ističe da Lazić zauzima sedmo mesto na listi najboljih kradljivaca, ali da sposobnost da se protivniku "uvuče pod dres" Branka čini posebnim.

Dodajmo još i to da se na spisku potencijalnih osvajača prestižnog priznanja nalaze Ekpe Judo (Fenerbahče), Kostas Papanikolau (Olimpijakos), Kajl Hajns (CSKA) i Kem Birč (Olimpijakos).
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.02.2017
14:50

Ima mnogo dobrih defanzivaca u Zvezdi. Lazic je po meni na orvom mestu jer mu je to osnovni zadatak na terenu. Dzenkins je odlican u probijanju blokova gde hapsi svoje igrace, kao i u otimanju lopti. Danga je takodje poprilicno dobar, samo sto ne moze da cuva jedinice, dok bekove i krila itekako ume...Sve u svemu, jedan strasan smo defanzivni tim kako individualno tako i timski. Pogotovo se vise puta pokazalo da na ekipnom nivou mozemo biti strasni. Da je odbranu igrati lako igrao bi je svako. Potrebna je inteligencija, predspozicije, trud, zalaganje, izuzetna fizicka sprema, hemija u timu i kapiranje kretnji saigraca, sihronizovano delovanje....Napadi mogu dobiti po neku utakmicu, ali odbrana osvaja titule....

avatar
TIŠINA TAMO
Wednesday, 15.02.2017
13:01

Ne mogu i dalje da verujem da neko kao ovaj Lazić ima u proseku 3,5 index korisnosti i na poslednjem mestu je u svojoj ekipi bude nominovan za bilo šta što se zove najbolji.

avatar
Sampioni u boćanju
Wednesday, 15.02.2017
15:33

Ima nas svuda pa cemo i ovo namestiti 😂

avatar
TIŠINA TAMO
Wednesday, 15.02.2017
16:49

To se slažem sa tobom

avatar
TIŠINA TAMO
Wednesday, 15.02.2017
12:14

Daleko bilo , kuda ide ova EL jer koga oni predlažu kao najbolji u Partizanu ne bi mogli ni lopte na treningu da sakupljaju.

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 15.02.2017
15:23
avatar
Sampioni u boćanju
Wednesday, 15.02.2017
15:32

Vi ste treci razred,kad porastete onda mozete nesto da napisete avangrado 😂

avatar
Гроф Доктор фудбала
Wednesday, 15.02.2017
12:00

Институција и понос Србије.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Wednesday, 15.02.2017
11:56

Dzenkins je najbolji defanzivac u EL ove godine