Zvezdi "večiti derbi", Partizanu prvo mesto na tabeli

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.05.2016.
12:21
Izvor: Sportske.net

Ligaški deo Juniorske lige Srbije za košarkaše kompletiran je pobedom Crvene zvezde Telekom u "večitom derbiju", ali je trijumf crveno-belih sa tri poena razlike bio nedovoljan da se Partizanu "uzme" čelo tabele i bolja startna pozicija pred završni turni

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Juniorski sastavi najkvalitetnijih klubova u zemlji sastali su se u nedelju u okviru 14. kola RODA Juniorske lige Srbije kako bi odlučili ko će zauzeti prvo mesto u ligaškom delu sezone.

Košarkaši Partizana ušli su u meč sa pobedom više i deset poena prednosti iz prvog duela sa Crvenom zvezdom Telekom, pa trijumf crveno-belih rezultatom 73:76 (26:18, 21:23, 15:21, 11:14) nije bio dovoljan da preuzmu prvo mesto na tabeli.

Utakmica je odigrana u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu pred oko 300 ljubitelja košarke koji su imali prilike da vide partiju kakva se očekuje u okršaju najboljih juniorskih sastava u zemlji.

Mora se reći da je domaćin nastupio bez dvojice najboljih igrača Nikole Tanaskovića i Miloša Glišića, dok su za Zvezdu igrali Aleksa Radanov i Boriša Simanić koji su sami postigli 43 poena u trijumfu crveno-belih.

Najkorisniji igrač na utakmici bio je Slobodan Jovanović iz Partizana koji je ubacio 39 poena i ostvario 10 skokova što mu je donelo 40 indeksiranih poena.

Juniori KK Partizan NIS tako su završili ligaški deo sezone na prvom mestu sa skorom 10-4, dok su crveno-beli ostali na drugom mestu sa istim skorom ali lošijim učinkom u međusobnim susretima.

Završni turnir Juniorske lige Srbije biće odigran za dvadesetak dana pa ostaje da vidimo hoćemo li u finalu gledati "večiti derbi" ili će neka od ekipa koje su se domogle završnice prvenstva uspeti da "saplete" favorite.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke