Zvezdaši zovu Trinkijerija upomoć!

Autor: Boban Filipović
subota 25.03.2017.
17:15
Izvor: Sportske.net

Bamberg bi mogao da učini veliku uslugu crveno-belima, a osim toga trener nemačkog šampiona bi u tom slučaju ispao dobar prognozer.

Epa/David Ebener
Epa/David Ebener

Povezane vesti

Sigurno se sećate kako je Trinkijeri nahvalio Zvezdu nakon pobede crveno-belih nad Brozeom u Beogradu početkom marta.

Italijan iz Rijeke je tada izjavio da ne postoji mogućnost da se Zvezda ne plasira u plej-of, ali izgleda da je malo požurio.

Plasman šampiona Srbije među osam najboljih u Evroligi je pod velikim znakom pitanja i kako stvari stoje Radonjićev tim će odlučujuču bitku voditi u poslednjem kolu na Bosforu protiv jedne keipe koja može da je ugrozi, Darušafake.

Međutim, Zvezda bi mogla da završi posao i pre gostovanja u Istanbulu.

Uslov je da savlada Uniks kod kuće, a da Darušafaka izgubi u Bambergu.

Za Broze će to biti revijalna utakmica, za Nemce ta utakmica ne predstavlja ništa, a Evroligi je sigurno u interesu da Turci dobiju tu utakmicu jer je Doguš glavni sponzor takmičenja ove sezone.

Zvezda je sinoć u 'Blaugrani' pod imperativom pobede odigrala daleko ispod svog renomea, mada su sudije perfidno nametnule kriterijum koji više odgovara rasterećenim Kataloncima. Podsećamo da su crveno-beli izašli iz bonusa posle samo dva minuta igre, već tada se videlo "koliko ima sati". Najdrastičniji primer je kada Dženins nije dobio faul uz koš posle nokauta Dianjea, no glavnu krivicu ipak snose igrači i stručni štab što su se prilagođavali igri Barslone i bukvalnio se takmičili sa rasterećenim i raspucanim Kataloncima ko će šutnuti više trojki. I to u situaciji kada Barsa veći deo utakmice igra bez klasične 'petice'!

Zvezda je dovela sebe u veoma nezgodnu situaciju, premda sama odlučuje o svojoj sudbini.

Mada, kada samo malo premotamo film i prisetimo se kako slovanački sudija Javor krši košarkaka pravila i dodeljuje loptu Olimpijakosu i diretkno utiče na iskod utakmice, pa kako arbitar Hristodulu, za kog je Duda Ivković svojevremeno izjavio da je "najgori čovek na svetu" svojim odlukama sinoć u Blaugrani nedomoslisleno navodi na pomisao da "vezuje konja gde mu gazda kaže", jasno je kao dan da će Zvezda u slučaju da protiv Darušafake u Istanbulu bude odlučujući meč imati "vetar u prsa". Verovatno istog intenziteta kao reprezentacija Srbije u polufinalu Mundobakseta 2010. godien protiv domaćina Turske.

Iako zvuči kao teorija zavere, Turci imaju ogroman uticaj u evropskoj košarci i ako se ukaže prilika neće se birati sredstva da Darušafaka ode dalje.

Podsećamo da je Bamberg u prvom ovosezonskom okršaju sa Darušafakom pokazao zube u Istanbulu, Blatov tim je dobio tu utakmicu sa dva razlike, ali je pitanje da li su Nemci u ovom trenutku toliko željni revanša. Poslednja evroligaška utakmica koju su odigrali pred svojom publikom protiv Baskonije ne uliva baš optimizam, delovali su kao razbijena vojska, ali držimo Trinkijerija za reč da će Crvena zvezda sigurno ići u plej-of. On i njegovi puleni bi mogli da odigraju ključnu ulogu u tome.

Ipak, Zvezdaši koji zdravorazumski razmišljaju, za razliku od onih polupanih koji navijaju za "bratski" Olimpijakos protiv svog kluba u sred Beograda, itekako su svesni da je Darušafaka u ovom trenutku favorit u odnosu na Zvezdu za plasman u četvrtfinale Evrolige kada uzmemo u obzir sve okolnosti.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Saturday, 25.03.2017
23:40

Nadam se da nema u timu pritiska za top 8..javnost je ta koja dize euforiju..ja sam prezadovoljan jer vidim da postoji odlican sistem i dugorocno planiranje u klubu i bio bi zadovoljan i sa 5 pobeda jer kao tim rastemo,svake godine smo jaci,dolazi plejada talenata na celu sa simanom i dobricem..

avatar
3x3
Saturday, 25.03.2017
21:28

Kada napisete da Zvezda zavisi samo od sebe, to je potpuno isto kao da napisete da Darusafaka zavisi sama od sebe jer ko pobedi prolazi.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 25.03.2017
19:45

Ostace zauvek upamcena ova sezona novog formata i sistema EL, ovaj sam pocetak velicanstvene promene u kosarci i njenoj transformaciji na tlu Evrope. Ako se desi da izgubimo u Istanbulu, ostace zapamcena neverovatna cinjenica nove ere EL, da je neki tim ispao sa cak 16 pobeda, sa strasnim i ubedljivim nizom istih, gde su sa lakocom svi padali. Ekipa koja je dosta dugo bila najbolja odbrambena u EL, Ekipa koja je bila ubedljivo najsiromasnija po budzetu, najskromnija po kvalitetu, i koja je bila po svim predikcijama na pocetku, zamisljena kao zadnja ili predzadnja na tabeli elitne kosarke. Ekipa koja je igrala svim srcem i koju su srusile povrede, umor i greske sudija... Za sve u Evroligaskoj kosarci, trenere, igrace, strucne stabove, i svima oko klubova, nikad teze i napornije nije bilo. Treniranja malo, povreda mnogo, umor, iscrpljivanje, mucenje...Zauvek ce se pamtiti pocetak novog doba elitne kosarke, poceci koji ce se jednog dana zavrsiti pripajanjem evropske kosarke NBA ligi, u vidu zasebne divizije, i to za zivota nekih ljudi koji su na pozicijama da to pripajanje ostvare i ubrzaju. Svako normalan na kontinentu, i bukvalno svaki ljubitelj i poznavalac kosarke, je svestan kolika bi bila nepravda da se desi, da srpski sampion ne ode u cetvrtfinale. Verovatno ce se desiti da zadnja utakmica odluci, borba sa bukvalno 5 puta skupljim protivnikom, onim ciji je sponzor ujedno i glavni sponzor citavog takmicenja. Sanse postoje, i nije da su male, ali bice nerealno tesko. Samo jedna stvar uliva nadu, a to 7 dana odmora pred zadnje kolo EL, (pod prepostavkom da ne igramo treci mec sa Futurom) do sada citave godine to nije bio slucaj (nikad nisu imali vise od 3-4 dana)...i u odnosu na celu ovu ludu i napornu godinu, poprilicno je puno to vremena za oporavak ekipe, dugacko vreme za pripremu, takticko, fizicko i psihicko pripremanje za taj odlucujuci mec. Period koji moze da se iskoristi za trening i zalecenje svih rana i manjih povreda koje vuku igraci. Oni ce morati da nas pobede kada smo u kompletnom sastavu i maksimalno spremni, to je veoma tesko, ma koliko god da su bogati ili kvalitetni. Ponosim se nasom reprezentacijom koja je eliminisana na slican nacin na Eurobasketu, na nacin na koji ce najverovatnije biti eliminisana i Zvezda u ovom slucaju. Ukoliko se desi da Zvezda ne igra cetvrtfinale EL ove sezone, to ce biti nepravda koju ce svaki Srbin pamtiti, dok turci ce se radovati i velicati tu nepravdu. Cast i privilegija je biti Srbin i Zvezdas, biti deo price u kojoj su junaci ginuli na terenu, povredjivali se, mucili se, borili za zastave, boje i grb kluba, kao i ponos cele nase zemlje i kosarke. Heroji ce biti zapamceni i nikad osporavani od strane normalnih ljudi, njihova zelja i borba, kao i njihova dela, za koja su nedvosmisleno i bez oklevanja krvarili.

avatar
Maximovic
Saturday, 25.03.2017
20:35

Vise lupetanja u nekom postu nisam procitao. Sta ce se to pamtiti I o kakvim bre spajanjima sa NBA ti pricas ? Nelozi se deccko. Ta odbrana o kojoj pricas se videla u zadnjih par utakmica gde su skoro svi pristupili ozbiljno jer sad jure sto bolja mesta pred top8. Niko normalan ne tempira formu za pocetak takmicenja vec za kraj gde su najbitnije utakmica. Vi ste odradili obrnuto I to vam se obilo o glavu. Ako se secas ranijih godina Vujosevic je 70% utakmica u aba ligi odmarao glavne igrace I nije jurio nebitne rekorde tipa sto bolja kos razlika I sve pobede u aba ligi a imao je tim za tako nesto. Tako da sami ste krivi sto nemate iskusnog stratega vec trenercica koj misli da ce nesto promeniti u istoriji kosarke sa ovih par rekorda umesto da je pucao na to da ide u top8 a krajnji cilja da je top4. A ABA ligu da je koristio da razigrava neke nove klince sa par prvotimaca koliko mu je bilo dovoljno da pobedjuje skoro sve utakmice u ovoj ligi a I valjda bi stvorio nekog klinca tako za naredne sezone. Upravo ti klinci koji su se kalili po ABA ligi u Partizanu su narednih godina bili I nosioci u timu u evroligi.

avatar
Vedran Radanovic
Sunday, 26.03.2017
12:49

Bravo brate. Neka se zamisle ovi u sportskim za posao :)

avatar
Dr_znate_koji
Sunday, 26.03.2017
12:42

Ne lupetaj o tempiranju forme molim te. To mozes da radis kad igras EL u grupi par utakmica sa Nanterom i Budiveljnikom, u ovom formatu posle mesec dana mozes biti zakucan za dno tabele pa ti posle ne vredi nikakvo tempiranje forme.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 26.03.2017
01:37

Kakva ljubomora jooj

avatar
indija durot
Saturday, 25.03.2017
23:47

I ja se slazem.i verujem u spajanje sa nba da ce biti jednom.kontam i da ce u fudbalu biti neka evroliga sa 20 najbogatijih klubova gde ce igrati svako sa svakim.sve zarad profita..sto se tice tempiranja forme 12 majmuna nisi u pravu jer forma moze da se kontrolise u vecoj meri intezitetom i vrstom treninga npr ako se jace radi na snazi u trt tih dana ne ide sut itd

avatar
3x3
Saturday, 25.03.2017
21:31

Ja se sa tobom potpuno slazem za ovo sto si napisao osim tog tempiranja forme, to je izmisljotina. Ne moze neki igrac ili igraci da biraju kada ce da ih sut itd. To tempiranje forme je cista farsa. Sta kao, ajd sad da igramo lose, pa cemo kasnije da igramo dobro. Ali sve ostalo sto si napisao se slazem i od mene imas palac gore. Mada vidim da sam jedini koji deli misljenje.

avatar
ugaseni zivoti
Saturday, 25.03.2017
18:50

Ako brose ne dobije mi ispadamo ne mozemo dobit u tursku ne zato sto smo losiji tim nego nam nece dozvolit jer svi znamo koliko sudije pomazu turcima tako da nam je jedina nada brose a trinkijeri je izjavio da ce se njegovi igraci boriti I da ce dati sve od sebe da ih dobiju.

avatar
Maximovic
Saturday, 25.03.2017
18:49

Klasika za sve nase timove koji su igrali u ovom takmicenju. Eto sad vidite kako je bilo Partizanu kad je igrao protiv jacih timova u evroligi I kako su sudije na sve nacine pokusavale da nas sputavaju. I ovo sad u turskoj nece biti nista drugacije od toga stim da treba odigrati dobro I mirne glave igrati svoju igru I neobazirati se na sudije pa makar one svirale I tehnicke. E ako tako odigrate onda vam treba cestitati na trudu pa makar I izgubili. A ne to da vi odigrate lose izmasite sve I onda vam krive sudije. Ja iskreno sam krivio sudije samo kad je moj Partizan igrao odlicno ali zbog odluka sudija su izgubili. A to kad nas protivnik razbije a sudije su doprinele nekim delom tome tu ni jednog trenutka nekazem nista o njima jer nisu mi one krive sto smo mi imali 10-20% sut za 3 I oko 20-25% sut za 2. Sta u tom slucaju ima da krivim bilo koga drugog.

avatar
Kilavi Milojko
Saturday, 25.03.2017
18:37

Ne sumnjam u pobedu Brosea.... :D

avatar
FaStee
Saturday, 25.03.2017
18:31

Evroliga ce sve uciniti da zvezda ispadne,tj.da dafusafaka prodje.Verovatno ce bambergu ponuditi dobru kolicinu novca da izgube.Zvezda verovatno dobija uniks.I onda poslednje kolo.Mogu da zamislim kakvo ce sudjenje biti...Nema veze momci,i da ispadnete odigrali ste sjajnu sezonu.Tripla kruna,pa kalemegdan u junu.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Saturday, 25.03.2017
18:25

Trinkijeri brate pomagaj ako Boga znas!