Zvezdaši u glas: "Pišemo istoriju!"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.04.2015.
09:15
Izvor: Beta

Crveno-beli ne kriju oduševljenje zbog pobede u polufinalnoj seriji nad Partizanovm, ističu da njihovo vreme tek dolazi.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Luka Mitrović i Stefan Jović rekli su večeras da su ponosni što su deo generacije crveno-belih koja je pobedila Partizan posle 21 godine u plej-of seriji.

"Treba da uživamo u trenutku. Iako još nismo završili posao, napravili smo veliki uspeh. Presrećan sam i ponososan što imam priliku da budem kapiten jedne ovakve generacije, koja je treću godinu za redom izborila Evroligu, borićemo se za prsten, pobedili smo Partizan posle ne znam ni ja koliko...", rekao je Mitrović novinarima u Pioniru.

"Mnogo je razloga za zadovoljstvo, ali ovde se naša priča ne zarvršava. Hoćemo da uđemo u istoriju kao prva generacija Zvezde koja je uzela ABA titulu",
dodao je Mitrović.

Košarkaši Zvezde plasirali su se večeras u finale Jadranske lige, pošto su u četvrtoj utakmici polufinala plej-ofa pobedili Partizan sa 81:73.

Crveno-beli će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem igraju Cedevita i Budućnost. U toj seriji je rezultat 2:2.

"Uz ovakvu igru, ovakvo zajedništvo, mislim da ćemo biti spremni ko god da dođe", kazao je Mitrović.

I Stefan Jović je istakao da je srećan što je deo ekipe koja je ispisala istoriju.

"Malopre sam saznao da Zvezda 21 godinu (u plej-of seriji) nije dobila Partizan i da toliko željno isčekujemo da se nešto promeni. Jako mi je drago što sam sa ovom ekipom uspeo da ispišem novu stranicu istorije Zvezde", kazao je Jović.

Jović je naveo da je atmosfera u Pioniru na utakmicama u kojima je Partizan bio domaćin bila sjajna.

"Ali, ta publika ne može da igra umesto Partizana, tako da smo znali da ako igramo kao cele sezone i ako igramo agresivno da imamo šta da tražimo u oba meča. Sreća naša pa smo rešili seriju pred njihovim navijačima", rekao je Jović.

Centar Zvezde Boban Marjanović je rekao da bi voleo da se crveno-beli u finalu sastanu sa Cedevitom.

"Bilo je teško igrati. Lako nas je optuživati, ali na terenu je teško. I mi i oni smo odigrali sjajan meč. Izvukli smo poslednji atom snage i super je što smo pobedili... Sledi finale, čekamo protivnika. Ja bih više voleo Cedevitu", kazao je Marjanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke