Zvezda uz dosta muke do finala, povrede Jovića i Voltersa!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 08.06.2017.
22:39
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts prvi su finalista ovogodišnjeg izdanja Super lige Srbije.

Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo
Beta/ABA liga/Mega Leks/Ivica Veselinov/Mo

Povezane vesti

Izabranici Dejana Radonjića su uspeli da savladaju Megu i drugi put, te su se plasirali u veliko finale Super lige, ovoga puta su na gostujućem terenu slavili sa 75-84.

Mega je utakmicu otvorila sa dve trojke, ali je na drugoj strani terena dominirao Kuzmić, postigao je osam od prvih 12 poena Zvezde, te su crveno-beli ipak bili u prednosti.

Mega je preko Novaka i Simeunovića uspela da preokrene rezultat, ali je potom Dion Tompson vratio tas na stranu čete Dejana Radonjića, nakon što je pogodio uz faul, da bi potom realizovao i slobodno bacanje.

Zvezda je dobila prvi kvartal, a u nastavku je bilo takođe veoma neizvesno.

Igralo se brzo na obe strane, ali je kvalitetnija Zvezda ipak uspela da se odlepi na konforniju prednost, košarkaši Mege su imali seriju promašenih šuteva, gubili su i dosta lopti, što je Zvezda znala da iskoristi.

Na poluvreme se otišlo sa 39-47 u korist Crvene zvezde mts, u Zvezdi Kuzmić 10 poena, Tompson 9 i Dženkins osam, dok je Megu sa devet poena predvodio Spasojević.

Kuzmic Marelja

Zvezda je drugo poluvreme otvorila prvom pogođenom trojkom na utakmici, precizan je bio Milko Bjelica. Dobro su otvorili treću deonicu, te su sredinom iste stigli i do 15 poena viška.

Ipak, Mega se vraća, vezao je Jaramaz pet poena, a trojkom Rebića spustili su na svega sedam poena minusa.

Nastavila je Mega sjajnu seriju, vezali su 13 poena, a da nisu primili koš, pa su stigli na samo dva poena zaostatka.

Zvezda je nije imala rešenja ni za odbranu ni za napada Mega Leksa, Novak je trojkom doneo preokret ekipi Dejana Milojevića 59-58.

Ipak, Lazić je prekinuo post "crveno-belih" takođe trojkom, te je Zvezda ekspresno vratila prednost.

Mega potom dolazi do prednosti već na startu poslednje četvrtine poenima Spasojevića (68-67).

Zvezda je došla do nove prednosti, ali je usledio novi šok za Radonjićevu ekipu. Stefan Jović se nakon jednog prodora uhvatio za desno stopalo, napravio je bolnu grimasu, a saigrači su morali da mu pomognu da izađe sa parketa.

Kako je i Volters bio rovit posle treće četvrtine, Radonjić je ostao bez pravog organizatora igre, ali je Zvezda pre svega dobrom odbranom uspela da zadrži prednost.

Branioci titule uspevaju da zadrže prednost do kraja susreta, te su ponovo izborili plasman u veliko finale. Mega je igrala dobro večeras, ali je podatak da su imali 23 izgubljene lopte bio glavni faktor u ovom duelu u dvorani "Pinki".

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Dion Tompson sa 15 poena, pratio ga je Dženkins sa 14, dok je dvocifren sa 10 bio i Kuzmić.

U ekipi Mega Leksa 14 poena Jaramaza, 13 Spasojevića, dok je 12 upisao Nikola Rebić.

Crvena zvezda mts će u finalu čekati bolje iz duela Partizana i FMP-a, trenutno ekipa iz Železnika ima prednost od 1:0, a naredni meč se igra na njihovom terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Friday, 09.06.2017
08:36

I dalje ne vidim svrhu ove lige. Zašto Zvezda i Partizan igraju, ako su obezbedili učešće u ABA ligi, kao prvi, odnosno treći? Neka igraju oni koji su bili ispod crte..povrede na sve strane, a razlika u kvalitetu je toliko velika da je o tome izlišno govoriti.

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 09.06.2017
06:40

Sta je ovo sa Jovicem ove sezone. Bas nema srece