Zvezda - ''Ubedljivo najveći srpski sportski brend''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.01.2015.
10:24
Izvor: Sportske.net, Blic

Posle velikih ovosezonskih uspeha u Evroligi i u regionu, tu ocenu je izneo prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Pedsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović govorio je u opširnom intervjuu za današnji ''Blic'' o aktuelnom trenutku jedinog srpskog predstavnika u Evroligi ove sezone.

Tom prilikom, on je ponovo odgovorio na pojedine tvrdnje trenera Partuzana Duška Vujoševića, a u vezi sa time gde ide državni novac.

''O tome smo mesecima, pa i godinama polemisali. Zvezda je uvek iznosila argumente i dokumentaciju iz koje se jasno vidi ko je koliko dobio i to su činjenice.

Crvena zvezda je ubedljivo najveći srpski sportski brend, prema kome je od 2000. do 2012. godine sprovođen niz nepravdi u cilju njenog rušenja. Srećom, rušenje Zvezde nije uspelo, mi i dalje živimo i razvijamo se'',
poručio je Čović, a prenosi ''Blic''.

On takođe dodaje i da je sukob Čović - Vujošević zapravo nebitan, već da je bitna ''košarka i njena regularnost''.

Čović tvrdi da Zvezda ima ozbiljan plan i program rada, da sponzori to prepoznaju, kao i da iza svih rezultata stoji i ''ozbiljan i težak rad, a ne bahatost i arogancija''.

Covic

Na pitanje da li iza svega toga stoji i politička podrška, Čović je uzvratio da ona nije ''ni manja, ni veća, nego kod bilo kojeg drugog kluba''.

Prvi čovek Zvezde se takođe osvrnuo i na temu predstojećeg gostovanja Galatasaraja u Beogradu, u trećem kolu Evrolige sredinom januara, ističući da bi i sam trener turskog kluba Ergin Ataman posle svih događaja trebalo sam da razmisli da li treba da dolazi u Beograd.

''Verujem da ima i emocije i savest koliko će njegov dolazak doprineti dodatnim tenzijama'', poručio je Čović, dodajući da će ipak biti onako kako naši državni organi budu odlučili, s obzirom da Ataman ''nije dobrodošao'' u Srbiju posle izjava o ''teroristima'' među Zvezdinim navijačima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke