Zvezda u "Stožicama" upisala jedanaestu 'recku'!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 28.11.2016.
18:38
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s nastavili su da nižu pobede u regionalnoj ligi, a jedanaesta u nizu zabeležena je na gostovanju Union Olimpiji koja se dobro držala u prvih 25 minuta.

Beta/ABA liga/Olimpija Ljubljana/Ales Fevzer/Sasa Pahic Szabo/Mo
Beta/ABA liga/Olimpija Ljubljana/Ales Fevzer/Sasa Pahic Szabo/Mo

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije i 'Jadrana' upisao je jedanaestu uzastopnu pobedu u regionalnoj košarkaškoj ligi, pošto je u poslednjem meču 11. kola slavio na gostovanju Union Olimpiji.

Crvena zvezda mt:s slavila je u "Stožicama" rezultatom 85:67 (28:24, 15:17, 25:15, 17:11) čime je nastavila svoj pobedonosni niz u ABA ligi i ujedno napravila odličnu uvertiru za ono što će uslediti u petak.

Domaći su punih 25 minuta uspeli da se odupru aktuelnom šampionu i zadrže rezultatski egal, ali je Zvezda rafalnom paljbom i serijom 11:0 u završnici trećeg perioda rešila pitanje pobednika.

Fantastični Brendon Džeferson vukao je "Zmajčeke" u prvom poluvremenu pošto je za 17 minuta uspeo da upiše 14 poena i to bez i jednog promašaja.

Rezultatski egal ostao je na snazi se do sredine trećeg perioda kada crveno-beli dodaju gas i serijom 11:0 pri rezultatu 55:52 stižu do prve dvocifrene prednosti, a praktično i do novog trijumfa.

Uspeli su izabranici Dejana Radonjića da stignu i do dvadeset poena prednosti na gostovanju Union Olimpiji, ali se na kraju broji samo nova pobeda kojom Zvezda osigurava ostanak na prvoj poziciji.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je Ognjen Kuzmić sa 20 poena i 9 skokova, a dvocifreni su bili još Stefan Jović (15 pts, 6 sk), Marko Gudurić (14 pts, 3 sk, 4 as) i Marko Simonović (10 pts, 3 as).

Union Olimpiju je predvodio Brendon Džeferson sa 18 poena i 5 skokova, dok su Oliver Devin i Nikola Janković postigli po 12 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda mt:s igra protiv FMP-a, dok će Union Olimpija u goste Cedeviti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 28.11.2016
21:07

Пред Звездом једни за другим само падају и такмиче се ко ће изгубити са мањом разликом.

avatar
Markо Đorđević
Monday, 28.11.2016
20:23

Rutina. Kao sto rekoh, ocekujem maksimalno dva poraza do kraja regularnog dela zbog umora i kvaliteta ekipe Buducnosti u Moraci, kao i Cedevite, mada oni publiku nikakvu nemaju. Raduju poeni Jovica. Jos jedna u nizu, idemo dalje. Napred heroji nasi, sledi paklen ritam u evroligi gde u narednih 5 kola igramo sve sa samim ekipama koje ciljaju F4.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 28.11.2016
21:11

Jedan, do dva poraza ako se desi ovakvo, plus dodaj mogucnost da pustite ove vase na prolece da ne ispadnu, jer sa njima igrate u prezadnjem kolu.