Zvezda u Istanbulu, još jedan korak ka Top 16 fazi! (19h)

Autor: Janko Glavonjić
petak 21.11.2014.
14:02
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda Telekom večeras od 19h gostuje Galatasaraju u Istanbulu. Eventualnom pobedom naš jedini predstavnik u Evroligi bi se još više približio svom cilju, plasmanu u Top 16 fazu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Crvena zvezda Telekom je u prvom meču ovogodišnjeg izdanja Evrolige savladala Galatasaraj sa 76:68 u krcatoj Areni, ali je glavni utisak sa tog meča da je pobeda trebalo da bude i ubedljivija.

Sjajnim partijama u ostalim mečevima i pozitivnim skorom posle pet kola, Zvezda čvrsto drži drugo mesto u svojim rukama, a pošto im i rezultati od sinoć idu na ruku (porazi španskih timova), eventualnom pobedom u Istanbulu Zvezda bi praktično dobila "zicer" - da protiv Neptunasa u Areni obezbedi Top 16 fazu.

U prvom meču ovih rivala Zvezda je u poslednjih 12 minuta ispustila ogromnu prednost i sigurno sada žali što nema veću zalihu od 8 poena, kako bi i u slučaju eventualnog poraza bila u prilično lagodnoj poziciji.

Ipak, ono što smo videli u Areni navijačima Zvezde dozvoljava da budu optimisti pred ovaj meč i nadaju se pobedi.

Galatasaraj ima ogromnih problema u ovom trenutku. Plejmejker Nolan Smit je otpušten nešto ranije, a sada je otkaz dobio i grčki centar Vujukas. Vladimir Micov i Martinas Pocijus su povređeni, a pre nekoliko dana dogodio se i sukob između plejmejkera Aroja i centra Džavaija na treningu. Na sve to, spekuliše se da Galatasaraj ima i finansijskih problema, pa ovaj meč za Zvezdu ne može da dođe u boljem trenutku.

Crvena zvezda Telekom je u prvom meču agresivnom odbranom potpuno ugušila protok lopte turskom timu i svela Karlosa Aroja na svega 7 poena, uz šut iz igre 2 od 7. U Istanbulu će im posao biti olakšan i neigranjem Pocijusa i Micova, pa tako na poziciji dva i tri Galatasaraj praktično ostaje samo sa Pjetrom Aradorijem i turskim veteranima Gulerom i Arslanom, koji ove sezone imaju potpuno epizodnu ulogu, a u meču u Beogradu se nisu upisali u strelce.

Jasno je da će Zvezda sa Kalinićem, Dangubićem, Blažićem i Lazićem upravo tu pritisnuti svog rivala i pokušati da agresivnom igrom iznude izgubljene lopte ili jako otežaju njen protok u napadu Galatasaraja.

Ukoliko Zvezda ponovo uspe da "udavi" Aroja koji sada praktično nema zamenu, veoma je blizu pobede. Od visokih igrača najveća opasnost svakako preti od Ercega, koji je i u Beogradu postigao 17 poena, i Mitrović će imati jako zahtevan zadatak da mu isparira i neutrališe koliko je to moguće njegov učinak.

Treba reći i da je Galatasaraj potpuno druga ekipa kod kuće i na strani - ove sezone imaju samo jednu pobedu u gostima za sada, i to protiv Seldžuk Univerziteta koji je jedna od najslabijih ekipa lige, a na domaćem terenu nemaju poraz u svim takmičenjima.

Ipak, uz ovakve probleme koje imaju sa povređenim igračima, Zvezda zaista ima sjajnu priliku da dođe do trijumfa koji bi joj širom otvorio vrata top 16 faze.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 21.11.2014
16:49

može li Marjanović više od 14? ajmo neki predlog? ;D

avatar
Marko Djordjevic
Friday, 21.11.2014
17:30

Erceg lagano preko, on mi je najsigurniji za danas. :)

avatar
Friday, 21.11.2014
19:52

ma nisam hteo nikog iz galatasaraya znam da imaju nekih problema sa povredama i td...

avatar
Sergio Kun Aguero
Friday, 21.11.2014
17:41

Bobi lagano to na pola trece cetvrtine prebacuje igrao sam i ja 13,5 + :D

avatar
Marko Djordjevic
Friday, 21.11.2014
15:41

Ne moze se reci da je ovo nebitna utakmica...Ali u poredjenju sa sledecom, stvarno je nebitna. Mi da bi prosli dalje, treba da dobijemo kod kuce Neptunas i Laboral, sto ne bi trebalo da bude problem. Galata je u problemima teskim, ali ipak su veoma kvalitetni. Sta god da se desi veceras, vazno je da momci daju sve od sebe, da se ne izgubi kojim slucajem sa vise od 9 razlike koliko smo ih dobili kod kuce zbog eventualnog kruga sa njima...Ali ocekujem pobedu.

avatar
Friday, 21.11.2014
16:12

Tacno je da nece biti kraj sveta, ako veceras ne pobedimo Galatasaraj, ali pobeda bi Zvezdi mnogo znacila jer onda bi Zvezda prakticno obezbedila prolaz u top16 i sa manjim pritiskom bi igrala vazne utakmice protiv Laboral Kuce i Neptunasa. Pozdrav tebi i napred Zvezda.

avatar
Friday, 21.11.2014
15:17

Napred Zvezdo po novu pobedu i nove bodove za Srbiju.