Zvezda u finalu, Mega prokockala majstoricu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.06.2015.
19:47
Izvor: Sportske.net

Dobili smo prvog finalistu plej-ofa Superlige. To je, prema očekivanju, Crvena zvezda Telekom, koja je večeras znatno teže slomila otpor Mega Leksa nego što je to bio slučaj u prvom meču. Kešelj promašio šut za majstoricu!

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Posle katastrofalnog poraza u prvom meču u ''Pioniru'' (109-80), Mega Leks večeras pružila mnogo bolji otpor Crvenoj zvezdi Telekom. Ipak, to nije bilo dovoljno za trijumf, Zvezda u uzbudljivoj završnici slavila sa 90-89 i otišla u finale plej-ofa!

Počelo je trojkama Branka Lazića sa jedne i Marka Kešelja sa druge strane, posle čega se nekoliko minuta igralo koš za koš, da bi Zvezda prvu osetniju prednost stekla kada je od 7-7 stigla do vođstva od 13-7, zahvaljujući poenima kapitena Luke Mitrovića i centra Bobana Marjanovića.

Nešto kasnije, Marjanović je pogodio i za 17-9 i tada je ''mirisalo'' na novi rutinski posao crveno-belih.

Zvezda je prvu četvrtinu dobila sa 23-18, ali je u drugih deset minuta Mega pokazala da se nije predala i da u ovom meču ima dosta toga da pokaže.

Poenima Šulovića i Nikolića, Mega početkom druge deonice pravi seriju 5-0, kojom hvata rezultatski priključak i smanjuje na 25-23.

Zvezda je u narednih par minuta održavala blagu prednost, da bi zatim usledio period sjajne igee domaćin koji serijom 9-0 dolaze do vođstva od 39-34!

Do kraja prvog poluvremena, Zvezda je smanjila na 42-40 i ušlo se zatim u zanimljiv i neizvestan nastavak ovog meča.

Treću četvrtinu je obeležila efikasna igra oba tima, a Mega je sredinom ove deonice stekla i osetnu prednost, zahvaljujući poenima Šulovića, Jokića i Kešelja - 60:51!

Ipak, Zvezda je do kraja ovog dela igre ponovo uhvatila priključak, razigrao se i plejmejker Markus Vilijams i u poeldnjih deset minuta se ušlo minimalnim vođstvbom Mege rezultatom 69-67.

Potpuna neizvesnost i u finišu meča. Ekipa Dejana Milojevića je uglavnom imala blagu prednost u poslednjoj četvrtini, ali Zvezda se u ključnim trrenucima vraćala trojkama Vilijamsa, pa Nikole Kalinića.

Na ulasku u poslednji minut, Zvezdin kapiten Luka Mitrović je sa linije slobodnih bacanja vratio vođstvo svom timu - 90:89!

Mega zatim ne koristi naredni napad, onda i Miljenović promašuje zicer u kontri posle lošeg napada gostiju, a na kraju, u poslednjoj sekundi, Marko Kešelj je promašio i šut za pobedu, pa Crvena zvezda ipak ide u finale već posle dve utakmice!

Nikola Kalinić je večeras bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 24 poena, a pratili su ga Vilijams sa 17 i Boban Marjanović sa 15 poena i šest skokova.

U ekipi Mega Leksa, najbolji Nikola Jokić sa 23 poena i osam skokova, a istakli su se i Miljenović sa 15 i Kešelj sa 14 poena, koji su, sa druge strane, promašajima u finišu meča na neki način postali i tragičari u svom timu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 09.06.2015
09:58

Po ko zna koji put je czt pobedio Megu uz pomoć sudija. U poslednjih par minuta Mega nije mogla poen da da, prvo sviraju nogu Jokića, a prvi nogom igrao Mitrović, a onda i korake Šuloviću na ziceru što naravno nema veze još je bio faul od Marjanovića. U toku utakmice još par grešaka na štetu Mege dovoljno da sudije drže czt u igru. Marjanovićev prigovor sudiji nije tehnička greška? Faul Marjanovića u napadu kada je laktom potisnuo Jokića da bi primio loptu i uz tehničku bi imao 4 lične u prve dve četvrtine, neverovatno koliko je čovek zaštićen! Mitrović udara u Marjanovića sudije sviraju faul za czt. Sramota!

avatar
Стефан Ђорђевић
Tuesday, 09.06.2015
23:15

Bitno ti da gledas Zvezdine utakmice. :D
Pritom da dodam ja kao zvezdas nikad nisam, naravno i 90% zvezdasa ne gleda vase.

avatar
Стефан Ђорђевић
Tuesday, 09.06.2015
23:16

Bitno ti gledas Zvezdine utakmice, pa daaa! haha :D

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 09.06.2015
01:00

Kešelj uvek zabrlja protiv Telekoma...dobro i to je valjda sport.

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 08.06.2015
23:11

Kalinic je jos jednom zapusio usta svima...:) Teo, drma ti se pozicija No1 u repki...:)

avatar
Aleksandar Riđošić
Monday, 08.06.2015
23:34

Vazi sto se drma pleju zbog krila,de liku idi malo realzima izuci....

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 09.06.2015
14:02

Drma u smislu da je najbolji nas igrac, Kalinic mu polako uzima to mesto, ali samo sportski gledano i rezultatski, a navijacki to ostavljam vama sajber navijacima da se prepucavate....

avatar
Vladimir Grobar
Tuesday, 09.06.2015
10:49

Nekada je bolje nista ne reci.

avatar
Dado Sneža Radusinović
Monday, 08.06.2015
21:35

Ma pregazicemo jih mi kao svih ovih godina odnosno decenija...14 u nizu jako je blizu

avatar
hristo72
Monday, 08.06.2015
23:28

Jih necete sigurno.

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Monday, 08.06.2015
23:40

kao u ABA ligi?

avatar
i.sarajevo
Monday, 08.06.2015
21:23

nisam znao da iza povratak kralja krije se bolesni dule, sudije su za sve krive upravu si,,,,,,ali realno drago mi je da neko u nasem sportu gura djecu i od njih ce biti nesto a i ako ne osvoje ovu cirkus ligu barem se djeca trude i unovcice svoj trud nakraju bravo za megu i zvezdu dobre dvije utakmice

avatar
Zvezdas od rodjenja
Monday, 08.06.2015
21:05

Gospodari regiona.

avatar
Monday, 08.06.2015
20:14

Neverovatno je koliko puta ova mega u poslednjim minutima prokocka prednost i po 5-6 poena. Ali i nije potpuno neocekivano, uglavnom su to sve izuzetno mladi momci, ali ovo im se bas cesto desava protiv zvezde i partizana. A zvezda po planu, malo teze u ovom revansu, ali sa 2-0 u finale i jos malo i trofej. A onda i zasluzen odmor za igrace, pa sledece godine hocemo sve opet :)

avatar
noomac
Monday, 08.06.2015
19:57

U inat svima. . . . . najbolji! Bruka koliko se navlaci partizanu u ovoj nasoj (partizanovoj) kosarkaskoj ligi srbije. U finalu bolje da povuku tim i puste im titulu, nego da Kalina,Marijanovic i ostali gube zivce. Neka je uzmu pa nek se igraju sa titulom. Pogledajte samo prvo poluvreme izmedju metalca i partizana. Prosto zalosno na moraju da ponizavaju onu decu!!!!! Jedino u sportu odnosno kosarci ne mozes da se branis, moras da cutis dok imaju snosaj sa tobom. Protiv Zvezda mora da Megini igracu pojedu bananu i postaju super igraci, a ne mogu da pobede metalac ni na igrici. Kada bih i ja imao onakvu zastitu sudija i ja bih igrao kosarku bio bih dobar igrac, bar protiv Zvezde. Sreca pa se u tom ludilu sudije malo pogubile pa nam dale jedne fantomske korake, verovatno ce sudija morati nekom da polaze racune ali ko ga hm hm. Zvezda!!!!!!!! U inat svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
Doktor ijopet
Monday, 08.06.2015
22:01

Sta je tebi cudno sve ovo brate? Pa jel si video samo kad je Marjanovicu prekipelo mozes misliti koje batine covek dobija. Ja sam ocekivao navlacenje za partizan i to vec uveliko traje. NJima je ovaj trofej potreban kako bi zamazali oci navijacima i kupili vreme da ostanu u foteljama jos neki period. Ovo takmicenje ne donosi apsolutno nista, pitanje je da li ce ova liga i da postoji za koju godinu ali moramo uciniti sve da im ne prepustimo to olako. U svaku utakmicu ulazimo sa -15 protiv njih i moramo biti mnogo mnogo bolji ako hoce pobedu. I moramo!

avatar
noomac
Monday, 08.06.2015
23:28

Ne kapiram, ja ne zagovaram namestanja kradje i te gluposti ali mnogo stvari je ocigledno, ne pricam gluposti treniraoo sam kosarku 10 godina pa znam nesto slucajno o sudjenju. Kad bi se sve sviralo Marijanovicu ne bi moglo da se igra ali videcete kad ode u Barcu ili tako neki klub, kakva ce dominacija tek da bude kad ga sudije zastite. Medjutim u nasoj ligi ga svi bez probleme cuvaju, legnes na njega i to je to, nasim klubovima polazi za rukom ono sto celoj evropi nije, zamisli cuda!!!! U proslom derbiju, inace sudjenje je bilo zadovoljavajuce, sudija koji je izbacio Kalinu i svirao mu licnu pre nego sto je on i krenuo u odbranu, u prvom poluvremenu je bezao od Saleta ka zapisnickom i pravio se da ga ne vidi, nebi li mu dao tehnicku. Te stvari su za dublju diskusiju, inace nema pricanja sa sudijama, ali one te namerno provociraju. Osim ovog Belosevica sve ostalo je kupljena buranija, Belosevic inace zna poso!!!!

avatar
Samo CZV
Monday, 08.06.2015
19:52

Bravo momci! Ovo je bilo finale pre finala,duel dve ubedljivo najbolje ekipe u ligi.Skandalozno sudjenje u poslednjoj cetvrtini gde je pokusano sa 2 tehnicke greske d da se donese Megi pobeda.Cestitke i njima na fer i korektnoj borbi,pokazali su da su posle nas najbolja ekipa u ligi.Fenomenalni Bobi,Kalina i Wiliams.Sada odmor i onda da rutinski dobijemo finale,jer smo mnogo kvalitetniji od Igokee.

avatar
noomac
Monday, 08.06.2015
23:34

Zadnja i delom treca su jos i bile dobre cetvrtine sto se tice sudjenja, a fore sa tehnickim su posebna prica, mada su sve na mestu samo je razlika sto se megi ne sudi tehnicka zbog uzimanja lopte posle kosa, x2 i posle upozorenja. Lepo sam govorio da moramo da budemo duplo jaci od svakog da bismo osvojili PLS!!!!

avatar
Marko Djordjevic 035
Monday, 08.06.2015
19:50

Kakva utakmica dve fenomenalne ekipe. Mega je strasna ekipa, Keselj je klasa, a Jokic je nas Dirk Novicki. Nenormalan potencijal ima, moze mnogo, samo mora da bude pametan u izboru kluba, da ode negde gde ce da igra, kao Bobi sto je uradio kada je odlazio iz Mege. Miljenovic, Nikolic i Zagoorac sjajni. Cestitke za Miloja, odlican posao radi. Sa druge strane, Kalina pokazuje sta je i ko je. Kako je napredovao u sutu ove sezone, to je strasno. 4/5 za tri poena. Markus ponovo kada je potrebno povuce. Imam osecaj da on igra pod rucnom sve vreme dok ne bude frka neka sa rezultatom kao sada i kao protiv partizana u plej ofu ABE na primer. Mitar i Zebra solidni. Djenka i Danguba moraju bolje. Sada sledi ono pravo, sto se prestiza tice. Nadam se da ce do kraja ove finalne serije i nas savez resiti problem sa FIBOM. Napred Zvezdo !!