Zvezda u četvrtom meču za osam dana - Kako protiv Cedevite?

Autor: Beta Beta
subota 24.12.2016.
15:24
Izvor: Beta

Trener Dejan Radonjić i košarkaš Ognjen Kuzmić su zabrinuti pred utakmicu protiv Cedevite.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je pred njegovom ekipom težak meč protiv Cedevite koja je, kako je naveo, u odličnoj formi i bori se za vrh tabele Jadranske lige.

"Ovo nam je već treći put da u tekućoj sedmici u kojoj smo igrali teške utakmice u Evroligi, sa Olimpijakosom i Realom, imamo i težak meč u regionalnom takmičenju. Cedevita je u odnosu na prvi meč koji smo odigrali promenila sastav, došli su drugi igrači koji su već pokazali veliki kvalitet i sada je Cedevita jedan od klubova koji je u borbi za vrh tabele ABA lige", rekao je Radonjić za sajt kluba.

Košarkaši Crvene zvezde stigli su u Zagreb u subotu u ranim popodnevnim časovima gde ih u nedelju od 19.00 očekuje meč 15. kola Jadranske lige i derbi regionalnog takmičenja sa ekipom Cedevite.

"U odličnoj su formi, što pokazuje i prethodni meč u kome su slavili u Podgorici, iako su igrali bez četvorice igrača. Očekujem da budu kompletni za naš meč u nedelju, a u ovakvom ritmu u kakvom smo u decembru, svaka utakmica je za nas sama po sebi svojevrstan izazov", rekao je Radonjić.

U prvom meču ta dva kluba, koji je odigran u okviru 2. kola, ekipa Dejana Radonjića slavila je 88:64.

Crveno-beli su i dalje bez poraza u Jadranskoj ligi, dok hrvatska ekipa ima skor od 10 pobeda i četiri poraza.

"Ovo će nam biti četvrti meč za osam dana, nakon Skoplja, Atine i Reala u Beogradu. U petak smo odradili jedan trening, i evo nas ponovo u putu. Cedevita je jedan od timova koji ima velike ambicije i ekipa koja igra dobro, podigli su formu, pobedili su prošle nedelje u Podgorici u derbiju kola iako su bili oslabljeni. Mi želimo da odigramo čvrsto sa puno energije i da stignemo do dobrog rezultata", rekao je košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić.

Košarkaši Zvezde će, nakon popodnevog odmora, večeras trenirati u Zagrebu, a odmah posle utakmice u nedelju, sledi povratak autobusom u Beograd i početak priprema za poslednju utakmicu u 2016. godini i duel sa CSKA u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksej Alex Toskovic
Saturday, 24.12.2016
18:42

Težak raspored ali verujem da možemo da otresemo Cedevitu i da pobedimo CSKA.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 24.12.2016
17:42

Strahovito tezak raspored i ritam utakmica... Nakon tekme u Pireju usledio duel sa Realom u Areni, za manje od 48 sati izmedju tih meceva, 5-6 puta tokom sezone se desavaju te situacije, nema ni kad da se spava i propisno odmori, a kamoli trenira. Igra se cesto ritam 5 utakmica za 11 dana. Desilo se da odigramo i 11 utakmica za mesec (gotovo 3 meca po sedmici) sto je nezamislivo i nezapamceno u evropskoj kosarci do ove sezone. Zele po svaku cenu i sto pre da priblize evropsku kosarku ka NBA, i na tome se ubrzano radi. Sada sledi Cedevita, tim koji je i ove sezone bogatiji od nas po ulozenom u tim. Prosle sezone imali budzet od 7m naspram nasih 5m, i to govori koliko su ozbiljni. Promenili dosta igraca i stranaca ove sezone, i to skupe promenili sa jos skupljim, definicija razbacivanja. Ako se desi poraz nasih junaka niko im ne sme zameriti, cuda pravimo bez drugog centra koji jos nije doveden. Nasi heroji imaju kredita da izgube ovu utakmicu, i ako krene lose, ne treba ni juriti preokret i trositi snagu, vec pustiti mlade igrace da se igraju i sticu iskustvo.

avatar
сочинитељ
Saturday, 24.12.2016
16:49

после онакве победе против реала нико нормалан вам неће замерити на евентуално слабом приступу и утакмици,требало би дати велику минутажу добрићу и ракићевићу,а и волтерсу,митровићу и дангубићу да подигну самопоуздање

avatar
reddevils
Saturday, 24.12.2016
17:29

Slazem se skroz, treba odmoriti glavne igrace, imamo sve pobede u aba ligi...jedan poraz ne menja nista