Zvezda stigla u Moskvu - Bez Jovića, ali i bez bele zastave!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.02.2017.
15:25
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Tri dana posle poraza u derbiju ABA lige protiv Partizana, srpski evroligaš je od danas u Moskvi, gde će se u četvrtak suprotstaviti aktuelnom šampionu Evrope.

Sportske.net/AltaiStudio/NikolaKrstić
Sportske.net/AltaiStudio/NikolaKrstić

Povezane vesti

Kako je saopšteno na zvaničnom klupskom sajtu, Zvezdia ekspedicija je u prepodnevnim časovima stigla u glavni grad Rusije, a kako se i očekivalo, među putnicima nije bilo Stefana Jovića, prvog plejmejkera Crvene zvezde mts, kao ni odranije povređenog Nemanje Dangubića.

Trener Dejan Radonjić je otkrio da Zvezdin plej nije trenirao od derbija, pa nije ni bilo šanse da eventualno zaigra protiv ''Armejaca''.

Biće to veliki hendkep za Zvezdu, koja je u prethodnom dvoboju ove dve ekipe u Evroligi, ubedljivo slavila u Beogradu, u onom spektakularnom meču odigranom 29. decembra, kada je na semaforu stajalo 78-67 za beogradske crveno-bele.

"Ovoga puta igramo duel u Moskvi, očekuje nas nova utakmica sa prvakom Evrope, koji i ove sezone ima puno razloga da veruje da može da odbrani trofej. Mi imamo našu problematiku koja je prisutna još od utakmice sa Panatinaikosom.

U timu nema Stefana Jovića koji nije trenirao od utakmice sa Partizanom, i koji se oporavlja od povrede leđa, Nemanja Dangubić takođe neće igrati protiv CSKA. Bez obzira na sve navedeno, moramo dati sve od sebe, jer želimo da odigramo dobru utakmicu u Rusiji",
rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Luka Mitrović podseća na probleme sa kojima se suočava njegova ekipa u poslednje vreme, ali uverava da nema predaje u Moskvi.

"Idemo na noge CSKA aktuelnom prvaku Evrope, svesni smo njihove snage i njihovog kvaliteta. Idemo rasterećeni u Moskvu, sa željom da pre svega pokažemo napredak u igri u odnosu na prethodna dva meča. Teško je održati konstantu u odnosu na prethodne mečeve u Evroligi, vidite da i ostale ekipe imaju problema u svojim nacionalnim šampionatima.

Pokušavamo da se izborimo sa umorom i povredama, ali mnogo je mečeva ispred nas da se igraju, oni najvažniji tek slede, i svaki igrač će nam biti preko potreban kako bi na prvom mestu kompletni počeli da treniramo. Moramo da igramo maksimalno od prvog do poslednjeg minuta, jer nas svi sada shvataju maksimalno ozbiljno..."


Slično razmišlja i Čarls Dženkins.

"Teška utakmica je pred nama, i sada će biti sve teže i teže. CSKA ulazi u ovaj meč nakon poraza od Fenerbahčea, i sigurno će izaći na ovaj duel izuzetno motivisani. Ulazimo u finiš regularnog dela, i mnogo timova ima ambiciju a i šansu da se plasira u TOP 8.

Želim da pružimo dobru utamicu protiv jednog od najboljih timova u Evropi, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Svesni smo da ulazimo u ovu utakmicu posle dva poraza, ali tek smo na polovini sezone, najvažnije tek sledi, i očekujem da kao tim, kao grupa napredujemo i budemo dobri kada to bude bilo najvažnije
.

Svi žele da dobiju svaku utakmicu, ali u realnom svetu to ne ide tako...zato je najbolje kada učite iz svojih grešaka nakon poraza" rekao je Čarls Dženkins.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branislav
Wednesday, 08.02.2017
22:34

Mislim da ćemo imati bezidejne napade...ipak je Jovke glavni kreator...

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 08.02.2017
16:54

Upravo tako , dati maximum pa sta bude :)