Zvezda stigla u Istanbul bez ''bele zastave''!

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.10.2016.
15:05
Izvor: Beta

Zvezdina ekspedicija doputovala je u četvrtak u Istanbul, gde će u petak od 19 časova odigrati meč drugog kola Evrolige protiv domaćeg Galatasaraja.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je danas da je Galatasaraj favorit u predstojećem meču Evrolige, ali je istakao da njegova ekipa u Istanbul putuje bez bele zastave.

"Ulazimo u strašan ritam, gostovanje u Istanbulu je uvek teško i specifično gostovanje, a nakon te utakmice u dosta u kratkom vremenskom periodu očekuje nas mnogo utakmica. Galatasaraj je ekipa koja se uz Darušafaku najviše promenila, u igračkom kadru. Doveli su mnogo dobrih igrača, sjajnih individualaca sa 20 poena u rukama, svako može da iskoči da prelomi meč", rekao je Mitrović.

"Ipak, idemo tamo sa jasnim ciljem, ne zanima nas ko je na drugoj strani, timska igra je naša predost u ovom trenutku u odnosu na njih, i agresivna odbrana koja koja im ne prija. Uloga favorita je svakako na njima, ali idemo bez bele zastave. Ako odigramo, kao što smo igrali u većem delu utakmice protiv Darušafake, imamo itekako šanse", rekao je kapiten crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde sutra igraju protiv Galatasaraja u Istanbulu utakmicu drugog kola Evrolige.

Crveno-beli su u prvom kolu izgubili od Darušafake, dok je Galatasaraj poražen od moskovskog CSKA.

"Ovo je važna utakmica za nas, pokušaćemo da iznenadimo Galatasaraj koji je dosta izmenjen i ima puno kvalitetnih igrača, tražićemo svakako našu šansu. Nije iznenadjenje što su izgubili od CSKA, ali imaju kvalitet, ne zanima nas podrška i uzavrela atmosfera na tribinama, gledaćemo samo nas i našu igru. Igrali smo dosta takvih utakmica i spremni smo",
rekao je igrač Zvezde Milko Bjelica.

Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da meč protiv Galatasaraja nosi i dodatnu težinu zbog ubistva navijača tog kluba Marka Ivkovića u Istanbulu.

"Svesni smo činjenice da je priprema za ovakav meč uvek specifična zbog tragedije koja nas je zadesila pred dve godine i nešto što utiče na specifičnost mečeva sa Galatasarajem.

Idemo u Istanbul znajući da moramo da odigramo dobar meč. Galatasaraj je napravio odličan, vrlo kvalitetan tim, sa čak devet stranaca, imaju iskustvo, veliki napadački potencijal. Znamo da nas čeka vrlo težak meč u Istanbulu po svim aspektima i tako ćemo se i pripremati za ovu utakmicu",
rekao je Radonjić.

Utakmica u Istanbulu igra se sutra od 19.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 43
Thursday, 20.10.2016
18:07

crvena zvezda je zamrznuta i ne da nema kapitena već nema nijednog igrača.