Zvezda srušila Kuću, neka se spreme Španci iz grupe "E"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.12.2014.
20:33
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su Laboral Kuću u poslednjoj utakmici preliminarne runde takmičenja u Evroligi. Novi trijumf nad španskom ekipom obezbedio je Zvezdi drugu poziciju u grupi "D" koja vodi u grupu "E" u TOP 16 fazi.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije pobedom je krunisao sjajne partije u preliminarnoj rundi Evrolige pošto je večeras u praznoj hali "Pionir" savladao Laboral Kuću i tako obezbedio ostanak na drugoj poziciji u grupi "D".

Crvena zvezda Telekom savladala je Laboral Kuću rezultatom 90:82 (18:18, 28:27, 24:18, 20:19) i takmičenje u grupi "D" završila sa 6 pobeda i 4 poraza, dovoljno za plasman na drugo mesto na tabeli.

Večerašnja utakmica 10. kola igrana je bez prisustva publike zbog sramne kazne koju je izrekao samostalni disciplinski sudija pri Evroligi ali su puleni Dejana Radonjića uspeli da slave bez podrške "Delija".

Navijači Crvene zvezde Telekom "prisustvovali su utakmici" na simboličan način pošto su njihove fotografije bile zalepljene za stolice hala "Pionir".

Zvezda je tokom većeg dela susreta imala kontrolu nad utakmicom, a samo je sredinom druge deonice Laboral Kuća vezala seriju 0:9 i došla do nešto ostenije prednosti (22:31).

Tokom treće četvrtine Radonjićev tim je popravio igru u odbrani i napravio razliku koju su crveno-beli do kraja uspeli da zadrže i proslave 8. pobedu protiv jedne španske ekipe od kada na klupi sedi crnogorski stručnjak.

Najbolji pojedinac u ekipi Crvene zvezde Telekom bio je Markus Vilijams koji je postigao 23 poena i ostvario 8 asistencija, dok je Boban Marjanović još jednom upisao dabl-dabl učinak sa 12 poena i 12 skokova.

Gostujući sastav predvodio je Davis Bertans sa 16 poena čime je Letonac dokazao da mu obruči u hali "Pionir" i dalje "leže" a bivšeg košarkaša Partizana pratio je Kim Tajli sa 14 poena i 7 skokova.

Nakon večerašnje pobede Zvezda je zadržala drugu poziciju u grupi "D" što znači da će u TOP 16 fazi igrati u grupi "E".

Protivnici Crvene zvezde Telekom biće:

- Real Madrid
- Makabi Tel Aviv
- Panatinaikos
- Barselona
- Galatasaraj
- Žalgiris
- Unikaha (ukoliko Alba večeras savlada Cedevitu)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Friday, 19.12.2014
21:36

Slabi smo takticari, videcemo da li ce nam se to obiti o glavu.

avatar
сочинитељ
Friday, 19.12.2014
22:18

баш тако,за навијаче је боља ова група али за пролаз у топ 8 је она друга неупоредиво лакша,тамо су само фенер и цск-а јаки,сви остали просек...можда су намерно ишли на јаче противнике,већа мотивација,борбеност,жеља...

avatar
Friday, 19.12.2014
22:58

Pazi, obe grupe su izuzetno teske i po meni izbor nam nije bio veliki. U nasoj grupi su barsa i real koji prolaze lagano, makabi i pao koji mozda neznatno odskacu od ostale 4 vrlo slicne ekipe. A u drugoj grupi imas cska, fener i olimpijakos koji su sigurni i jos 5 vrlo slicnih timova, gde ja dajem prednost efesu, jer ce sigurno dovesti jos nekog sjajnog igraca i uz sjajnog trenera proci dalje. E sad, nisam pratio previse pao i makabi, ali ono sto sam ih pratio sam video da ne odskacu previse nekim kvalitetom i mislim da zvezda tu ima fine sanse da prodje dalje. Ne treba zaboraviti da smo mi u jednoj od jacih grupa bili drugi sa skorom 6-4, gde smo imali 2, da se tako izrazim, nepotrebna i glupa poraza (neptunas i galata), dok je svih 6 pobeda bilo i vise nego zasluzeno, odnosno nikoga nismo dobili "na srecu" i misljenja sam da mi navijaci jednim dobrim delom nismo ni svesni kvaliteta naseg kluba (odnosno svesni smo, ali kao da sa previse zebnje i opreznosti prilazimo svakoj utakmici, sto moze biti i dobra stvar) i mozda bih bio i pomalo bezobrazan, ali bih rekao da smo minimum u rangu sa panatom i makabijem. Ali opet i da ne prodju, ja kao delija sam potpuno zadovoljan i ponosan dosadasnjim ucinkom i mislim da ce bukvalno jedna tekma odlucivati o prolasku/ispadanju u nasoj grupi (npr. onako "glup" poraz od galate ili od neptunasa).