Zvezda se sprema za pobedu kojoj bi se i Partizan obradovao...

Autor: Beta Beta
nedelja 15.02.2015.
13:16
Izvor: Beta

Nema odmora za košarkaše Zvezde, već u ponedeljak ih očekuje derbi ABA lige sa Cedevitom. Crveno-beli nemaju imperativ, ali bi pobeda nad Zagrepčanima povratila samopouzdanje igračima pred finalni turnir Kupa Srbije u Nišu. Zvezdinoj pobedi bi se obradova

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa u utakmicu sa Cedevitom u Jadranskoj ligi ulazi rasterećeno, ali da od svojih igrača u predstojećem meču očekuje da učine sve kako bi u dobrom ambijentu dočekali takmičenje u Kupu Radivoja Koraća.

"Imamo obezbeđeno prvo mesto i sa te strane nema opterećenja. Ipak, želim da odigramo dobar meč i da u dobrom ambijentu odemo u Niš i tamo odigramo Kup. Znamo da nas čeka težak duel sa Cedevitom iz više razloga, a glavni je to što smo istrošeni posle poraza u Atini od Panatinaikosa u Evroligi", rekao je Radonjić novinarima u Hali Pionir.

Radonjić je kazao da je Cedevita izuzetno nezgodan protivnik, ali da se nalazi u sličnoj situaciji kao i njegova ekipa.

"I oni, kao i mi imaju 100 putovanja i to traje već duži period, imaju veliku potrošnju, ne stižu da treniraju kvalitetno i to, kao i mnogo drugih stvari utiču na kvalitetniju igru", kazao je Radonjić.

On je kazao da su neizvesni nastupi Stefana Jovića i Nemanje Dangubića na meču sa Cedevitom.

"Situacija sa njima je mnogo bolja, samo je pitanje kada će se priključiti treninzima. Oni još uvek nisu odradili još nijedan trening. Bitno nam je da u periodu koji je pred nama oni budu zdravi i što spremniji. Ne želimo da rizikujemo sa njima... Na dan utakmice ćemo znati da li će oni biti spremni. Jedno je sigurno, za Kup će biti 100 odsto spremni", kazao je Radonjić.

Zvezda je u petak u Evroligi poražena u Atini od Panatinaikosa sa 69:74, a Radonjić je kazao da ostaje žal što njegovi igrači nisu krunisali dobru igru trijumfom.

"Posle duela u Grčkoj, postoji žal što nismo slavili i napravili podvig u Atini, u meču koji je odigran na jedan način i gde smo od 22 poena zaostatka došli do pet poena prednosti. Potrošnja je bila velika u poslednje vreme i to je opterećujuće pred meč sa Cedevitom", kazao je trener crveno-belih.

Crvena zvzeda će sutra u 20.30 u Hali Pionir dočekati Cedevitu u utakmici 22. kola Jadranske lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke