Zvezda se mučila, pa u poslednjoj četvrtini slomila Megu, sjajna partija Jovića!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 25.05.2017.
21:15
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts upisali su i desetu pobedu u Super ligi Srbije.

Sportske.net/ALTAIStudio/NIkolaKrstić
Sportske.net/ALTAIStudio/NIkolaKrstić

Povezane vesti

Izabranici Dejana Radonjića su se mučili protiv raspoložene Mege, ali je kvalitet na kraju doneo prevagu "crveno-belima", koji su do 10. trijumfa došli rezultatom 67-73.

Nakon egala u prvih 10 minuta, četa Dejana Milojevića dolazi do pola koša prednosti i sa tim suficitom ulazi u drugi period igre.

Zvezda se ipak vraća do poluvremena, odličan je bio Jović, pogađao je dosta šuteva sa poludistance, te je aktuelni šampion ABA lige stigao do četiri poena prednosti pred odmor.

U trećoj deonici je bilo neizvesno, Megu je služio šut za tri poena, dok je u redovima Zvezde jedino raspoložen bio Jović.

Sve se promenilo u poslednjih 10 minuta, iskustvo i kvalitet koji su nesumnjivo na strani Crvene zvezde su isplivali na površinu, Zvezda je sredinom odlučujuće deonice stigla i do dvocifrene prednost, ispostavilo se da Mega više nije imala snage da se vrati u meč.

Trojkom Gudurića Radonjićevi puleni odlaze na +12 na oko tri minuta do kraja, bilo je tada jasno da će Megi biti potrebno čudo da se vrati.

Raspalo se sve u igri Mega Leksa u poslednjih 10 minuta, Zvezda je igrala odbranu na prepoznatljivom nivou.

Ipak, ušli su potom Radonjićevi izabranici u kontra ritam, srljali su u napadu, te je Mega pre svega preko Spasojeviča stigla do deficita od samo pet poena na minut i po do kraja.

Uspeli su ipak da izdrže "crveno-beli" do kraja, te su upisali 10. trijumf i ostali na čelu Super lige.

Igrač utakmice svakako sjajni Stefan Jović, koji je meč završio sa 20 poena (FG: 60%) i osam asistencija.

Pratili su ga Mitrović sa 13 poena i Milko Bjelica sa 11.

U ekipi Mege 16 poena Mušidija, dok su po 12 dodali Spasojević i Jovan Novak.

Partizan je koji minut ranije u hali "Aleksandar Nikolić" savaldao subotički Spartak, više o tom susretu u nastavku.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nscz65
Friday, 26.05.2017
08:06

Ja se bojim da se tu sprema velika zavera opet sudije protiv mege a sta ce tek biti u finalu Sviraju tri nepostojece namerne licne Zvezdi u prosloj pet faulova u 20 sekundi falilo je je jos samo koja tehnicka sramno sudjenje za sampiona bice tu jos svasta rade kumovi

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 25.05.2017
21:29

Ono sto veoma raduje pored rutinske pobede (20-te u nizu protiv Mege), je povratak Jovica, koji sada se u potpunosti oporavio i dosao sebi, nakon skoro 3 meseca mucenja, igranja sa povredom i sa bolovima, ili neigranja uopste. Dobre su i vesti u vezi igrackog kadra, izgleda da ce konacno svi biti na okupu i zdravi pred plej of. Zadnji put smo u kompletnom sastavu igrali u januaru, tako da su to sjajne vesti za kosarkasku javnost u zemlji, videti barem jos na kraju naseg sampiona kompetnog, zdravog i u punoj snazi, jer najsladje nesto tek sledi 3:)