Zvezda - Sa Neptunasom za novu "recku" u trijumfalnom nizu

Autor: Boban Filipović
četvrtak 23.10.2014.
12:11
Izvor: Sportske.net

Izabranici Dejana Ranjonjića večeras prvi put gostiju u ovosezonskoj Evroligi. Dočekuje ih vicešampion Litvanije i'najdomaćinskija' ekipa elitnog takmičenja. Crveno-beli su vezali 5 pobeda u dosadašnjem toku sezone, ubeđeni su da mogu i do šeste.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda Telekom večeras u drugom kolu Evrolige gostuje litvasnkom Neptunasu.

Ljubitelji košarke u Srbiji imali su priliku da se upoznaju sa Zvezdinim večerašnjim rivalom prošle sezone, pošto je u okviru Evrokupa dva puta odmeravao snage sa počivšim kragujevačkim Radničkim. Ekipa Mute Nikolića je triumfovala oba puta, a nju su činili reprezentativci Srije Nikola Kalinić i Stefan Jović, koji su od ovog leta članovi crveno-belih.

Zanimljivo, ova litvanska ekipa u svom rosteru ima čak devetoricu košarkaša koji su rođeni u Klaipedi, gradu odakle je Neptunas. Celokupan stučni štab je takođe 'starosedelački'.

Na papiru, Zvezda slovi za favorita, mada to treba dokazati na terenu.

Neptunas je tipičan predstavnik litvanske škole košarke, tako da će glavni zadatak Ranjonjićevih pulena biti sprečavanje otvorenih šuteva. Kao i do sada, Zvezda će svoj koncept bazirati na jakoj odbrani iz koje bi se otvorilo više prostora za lake poene iz kontranapada.

U pozicinojoj igri za očekivati je da se lopta često spušta u reket na Bobija Marjanovića koji igra u odličnoj formi i koji je bio MVP prvog kola Evrolige. U taboru Neptunasa se iz tog razloga njega najviše i pribojavaju.

Netpunas je u prvom kolu doživeo ubedljiv poraz na gostovanju u Vitoriji, Laboral Kuća ga je tukla sa 19 razlike, ali treba očekivati  da danas odigraju znatno bolje na svom terenu, uostalom i zbog pomenutog razloga što su najdomaćinskija ekipa Evrolige.
 
Iako je večerašnji protivnik jedinog srpskog predstavnika u Evroligi novajlija u elitnom takmičenju i klub bez trofeja u svojoj istoriji valja napomenuti da su oni prošle sezone u domaćem šampionatu bili drugi. Iza šampiona Žalgirisa, a ispred drugog velikana Lijetuvas Ritasa, koji je, čisto komparacije radi, u prošlom kolu Evrokupa bez većih problema izašao na kraj sa srpskim šampionom Partizanom, demoliravši ga sa skoro 30 razlike.

Taj parametar je dovoljno jak razlog da Crvena zvezda Telekom maksimalno koncentrisano uđe u ovaj meč, koji počinje večeras u 18h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke